Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Інновації – шлях до розвитку

15 липня 2009 - 17:20

Напередодні Дня працівників металургійної та гірничодобувної промисловості голова обласної державної адміністрації Олександр Старух побував із робочою поїздкою на «Запорізькому заводі феросплавів».

Головна мета візиту, за словами керівника обласної виконавчої влади, - на власні очі побачити, яка наразі ситуація склалася на металургійних підприємствах регіону, як виживають вони в умовах кризи, які шляхи розвитку знаходять.

В цьому плані приклад Запорізького феросплавного заводу є показовим. Адже ще наприкінці минулого року підприємство було на межі повної зупинки. Сьогодні виробництво відновлено вже на 50% від потужності минулого року, і до кінця року феросплавники планують відновити виробництво у повному обсязі.

- Головне, що підприємство працює, має замовлення та плани розвитку до кінця року, - поділився враженнями Олександр Старух. – Колектив високопрофесійний, потенціал заводу потужний, тож впевнений, що всі труднощі вони подолають.

Відзначив очільник регіону й інші «плюси» у роботі «ЗФЗ» - своєчасна виплата заробітної плати, яка, до речі, у порівнянні із минулим роком зросла майже на третину, та збереження трудового колективу.

Хоча один із цехів підприємства наразі простоює, жоден працівник не був скорочений завдяки виваженій кадровій політиці та солідарності самих заводчан. До того ж, за прогнозами керівництва, реконструкція цеху до кінця року буде завершена та його колектив, що наразі працює на інших ділянках виробництва, матиме можливість повернутися «в рідні стіни».

Виживати в умовах кризи «Запорізькому феросплавному», за словами голови правління акціонерного товариства Павла Кравченка, допомагає активне впровадження інноваційних технологій. Власне, завдяки цьому сьогодні завод є єдиним в Україні виробником марганцю металевого (90%-го) та феромарганцю середньовуглецевого.

- Те, що завод постійно оновлюється, проводяться реконструкції, модернізація виробництва, підвищує його конкурентоспроможність та відкриває нові перспективи, - зауважив Олександр Старух. – Адже інновації - це шлях до розвитку.

 

Управління преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни