Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Біленьківська громада отримала потужний поштовх для розвитку

4 вересня 2020 - 18:01

Під час робочої поїздки по Запорізькому району голова облдержадміністрації Віталій Боговін відвідав с.Біленьке та ознайомився з роботою перевантажувального терміналу товариства з обмеженою відповідальністю “Сільськогосподарське підприємство «НІБУЛОН».

Голова облдержадміністрації оглянув  пункти автомобілерозважування, склади для зберігання зерна, лабораторію, причал для загрузки. Підприємство займає площу у 5 га. Усі етапи перевантаження максимально автоматизовані, що дозволяє здійснювати швидке приймання одночасно трьох різних зернових культур.  

Філія «Хортиця» товариства з обмеженою відповідальністю “Сільськогосподарське підприємство «НІБУЛОН» робить значний внесок у розвиток Біленьківської ОТГ. Зокрема, відбулося будівництво сучасного комплексу очисних споруд. Створення цього об’єкту розпочато у 2002 році. Зараз збудований очисний комплекс повноцінно функціонує і оснащений сучасним обладнанням, системою відеоспостереження. Також на території ОТГ встановлено нові споруди опорних конструкцій повітряної лінії електропередач в кількості 74 шт. протяжністю 3 км., збудовано стадіон з натуральним покриттям та автоматичним поливом, облаштовані зони відпочинку з дитячим майданчиком, здійснено ремонт доріг тощо.

Крім цього, Віталій Боговін ознайомився з умовами навчання у Біленьківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Її планується зробити опорним навчальним закладом однойменної громади. У закладі проведена модернізація та поліпшення матеріально-технічної бази для створення сучасного освітнього середовища, яке забезпечить необхідні умови, засоби і технології для надання якісних освітніх послуг здобувачам освіти, вчителям і батькам. Наразі у школі навчається понад 600 учнів у 29 класах. У закладі замінено 70% вікон та дверей, обладнанні ресурсна та сенсорні кімнати, комп'ютерні кабінети, у класах є інтерактивні дошки, сучасна мультимедіа, медіатека. Перші класи навчаються за програмою НУШ у спеціально підготовлених приміщеннях. Адміністрація школи планує і надалі проводити роботи з оновлення матеріально-технічного стану закладу. 

Останньою зупинкою поїздки стало товариство з обмеженою відповідальністю «БАКАЙ-АГРО», де  очільник області цікавився станом впровадження систем крапельного зрошення при вирощуванні зернових культур та поспілкувався з фермерами ОТГ з актуальних питань розвитку аграрного сектору. 



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

Читайте також

Фінансова підтримка сільгоспвиробників: розпочався прийом заявок

У Запоріжжі СБУ заблокувала чергову «схему для ухилянтів»

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі