Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дніпрорудненська гімназія «Софія» розпочинає новий навчальний рік у сучасному приміщенні

1 вересня 2020 - 12:15

З нагоди святкування 1 вересня радник голови облдержадміністрації Віталій Кардаш відвідав урочисте відкриття відремонтованого Комунального закладу «Дніпрорудненська гімназія «Софія» - загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» у місті Дніпрорудне Василівського району Запорізької області.

Дніпрорудненська гімназія «Софія» розпочала свою діяльність у 1962 році. За 58 років існування у закладі жодного разу не проводився капітальний ремонт. Сьогодні гімназія «Софія» - це один з найкращих сучасно модернізованих освітніх закладів міста. У закладі навчається 868 учнів денної форми навчання і 35 вечірньої. Кількість педагогічних працівників: 77, з них: 29 спеціалістів вищої категорії, 14 мають педагогічне звання «учитель-методист», 15 – «старший учитель».

  • З великою приємністю передаю вам щирі вітання від голови обласної державної адміністрації Віталія Боговіна з Днем знань! Мені дуже пощастило, що я знаходжуся саме у вашому закладі освіти, адже славне шахтарське місто Дніпрорудне відоме не тільки своїми здобутками в економіці та виробництві, але й успіхами в освітній галузі. Надбання педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти дніпрорудненців відомі не тільки в нашій області, а й далеко за її межами, в усій Україні, - привітав освітян та учнів радник голови облдержадміністрації Віталій Кардаш.

З 2013 року гімназія «Софія» має статус експериментального навчального закладу всеукраїнського рівня з впровадження дослідно-експериментальної роботи за темою «Формування партнерських відносин батьків та вчителів як засіб розвитку особистості учня». З 2018 року заклад освіти є ресурсним центром Інституту педагогіки НАПН України з науково-методичної теми «Організаційно-педагогічні та партнерські засади управління розвитком соціального інтелекту учасників освітнього процесу». Дніпрорудненська гімназія «Софія» неодноразово здобувала перемоги на різних конкурсах та виставках. Зокрема, заклад став переможцем Всеукраїнського конкурсу-захисту «Модель підготовки компетентного випускника» (2008), Всеукраїнського конкурсу-захисту моделі навчального закладу – школи сприяння здоров’ю (2009), Міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті» у 2012 році за номінацією «Інновації в організації дослідницько-експериментальної  діяльності учнівської та студентської молоді» (срібна медаль), Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2015» (срібна медаль) та Всеукраїнського конкурсу «Освітній оскар» у 2015 році, Національної виставки-презентації «Інноватика в сучасній освіті», що проходила в рамках Восьмого міжнародного  форуму «Інноватика в сучасній освіті - 2016» (срібна медаль) та Міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти – 2019» (золота медаль).

  • Незважаючи на виклики, які стоять перед світом, Державою і освітою, я впевнений, що 2020/2021 навчальний рік ознаменується новими успіхами, досягненнями, перемогами! А для цього обласна влада і надалі буде докладати максимум зусиль, щоб кожному жителю нашої області жилося комфортно і щасливо!, - зауважив Віталій Кардаш.

В рамках національної програми Президента України «Велике будівництво»  у Дніпрорудненській гімназії «Софія» були зроблені капітальні ремонти та термомодернізація головного корпусу учбового закладу» на загальну суму 7133,848 тис. грн. Станом на 31.08.2020 виконано зведення зовнішніх огороджувальних конструкцій стін – 85%; даху – 100%. Закуплено обладнання – 100%.

  • Дорогі першокласники! Знайте, що разом з батьками і педагогами гімназії ви будете відкривати новий чарівний світ знань. Цінуйте його і примножуйте. Шановні випускники, нехай цей ваш останній перший дзвоник стане першим, після закінчення гімназії, важливим кроком у доросле життя на довгі щасливі роки для процвітання України.  Ми віримо у вас! Ми довіряємо вам своє майбутнє! Зі святом вас! Подорожуйте впевнено країною знань!, - додав наприкінці Віталій Кардаш.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Ситуація напружена, але контрольована»: про захворюваність тварин на сказ в Запорізькій області

Війна забрала все, але не любов до бджіл: краматорський бджоляр створив пасіку на Хортиці

Фінансова підтримка сільгоспвиробників: розпочався прийом заявок

У Запоріжжі СБУ заблокувала чергову «схему для ухилянтів»

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?