Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стратегія розвитку території – шлях до самоорганізації громади

25 червня 2009 - 13:00

Як наголосив у вступному слові міський голова Олександр Кулібов, сьогодні в Енергодарі вже реалізується низка міських цільових програм. Проте, хоча кожна з них детально розглядає ту чи іншу проблему міської громади, в цілому вони є неузгодженими між собою. Тож міська влада й вирішила об’єднати їх у єдину Стратегію розвитку міста до 2015 року.

В рамках презентації Стратегії були представлені кілька інвестиційних проектів, реалізація яких, на думку авторів, дозволить покращити соціально-економічну ситуацію в місті. Йдеться, зокрема, про будівництво станції очистки питної води та про розчищення дна Каховського водосховища в районі питного водозабору міста.

Ці проекти учасники зібрання одностайно відзначили як першочергові. Адже вони спрямовані на вирішення частини й екологічних проблем, що у кінцевому результаті матиме позитивний вплив на здоров’я всіх жителів міста.

Ще кілька проектів, навпаки, викликали жваву дискусію, як, наприклад, будівництво міні-заводу з утилізації твердих побутових відходів, на базі якого передбачається утворити комунальне підприємство.

На думку керівників облдержадміністрації, проект не лише потребує доопрацювання з точки зору економічної доцільності, але й є сумнівним щодо шляху реалізації.

- Утворення комунального підприємства – це завжди додатковий ризик, і навряд чи інвестор погодиться вкладати гроші у проект, яким не зможе керувати, – зауважив заступник голови ОДА Олександр Сін

Цю позицію поділяє й голова обласної виконавчої влади.

- Влада повинна лише створити умови для роботи інвесторів - виділити землю, спростити оформлення і видачу дозвільних документів, - зазначив Олександр Старух. – І звісно, громада має бути поінформована про суть проекту та всі пов’язані з ним ризики.

Певні сумніви висловили учасники презентації і стосовно проекту музею під відкритим небом «Кремповеє колесо». Проект передбачає створення історико-етнографічного комплексу, що охоплює чи не всі періоди історії – від скіфських часів до сучасності – та фінансується з міського бюджету.

Керівник області порадив авторам проекту не намагатися «охопити неосяжне», а ліпше відшукати якусь тему, що є унікальною та характерною саме для енергодарської землі.

- Вам варто знайти свою «фішку», розвивати те, що стосується саме вашої території, зробити її цікавою не лише для енергодарців, а для відвідувачів з усієї області, усієї України, - висловив він свої міркування. - Тоді ви можете розраховувати на успіх.

На завершення обговорення Олександр Старух наголосив на необхідності узгодження стратегії розвитку Енергодара з планами розбудови Кам’янсько-Дніпровського району, до складу якого входить місто. На думку очільника регіону, це у майбутньому дозволить уникнути багатьох непорозумінь.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни