Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Презентовано IT-продукт «Sport donations» - інструмент для підтримки та розвитку спорту в Запорізькій області

18 серпня 2020 - 15:35

На базі ШВСМ відбулася презентація IT-продукту «Sport donations». Презентували новий проєкт заступник голови Запорізької облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун, начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова та  представники запорізького спорту.  

  • Сьогодні ми презентуємо  унікальний проєкт, аналогів в Україні на сьогоднішній день немає, тим більше, ініціатором  виступає виконавча влада, що є досить нестандартно, - зазначив Олександр Свистун. 

Підтримка та розвиток  фізичної культури та спорту є важливим вектором соціально-економічного розвитку області. Недофінансування призводить до занепаду спортивної галузі, і в результаті  спортивне життя Запорізького регіону зміщується на узбіччя. 

Мета презентованого проєкту -   залучити кошти  на розвиток та підтримку спортсменів, привернення уваги влади, бізнесу та суспільства  до тих проблем, з якими стикаються спортсмени нашого регіону, а також популяризація меценатства, спорту та здорового  способу життя.

Імплементатором цього проєкту є Громадська організація «Спортивні донати», засновниками якої є видатні  Запорізькі спортсмени Марина Черняк, Дмитро Замотаєв та інші.

Цифрову підтримку надав Вахильчук Владислав, керівник компанії Digital Marketing, спеціаліст в IT, інтернет, соціального та спортивного  маркетингу . Він розповів, що основними інструментами проєкту є сайт, чат-боти та соціальні мережі. Механізмом реалізації проекту є краудфаандинг (народне фінансування) та підписка. Реалізація проєкту ґрунтується на прозорій звітності, яка буде  у відкритому доступі,  демократичності та об’єднанні.  

Гроші, які будуть зібрані завдяки реалізації даного проєкту, підуть на покращення спортивної інфраструктури області, оплату витрат на медичні операції та відновлювальні процедури після травм, придбання спортивного інвентарю, фінансування НТЕ спортсменів та команд області та ін. 

Тим, хто вирішить стати меценатом Запорізького спорту, будуть надані певні привілеї.  Зокрема, безкоштовна атрибутика, квитки, реклама, популяризація   в  ЗМІ,  можливості індивідуальних тренувань.

 Наприкінці керівники спортивних федерацій області та міста поставили ряд питань, які безпосередньо стосувалися  основних проблем спорту, та як розвиток презентованого проєкту буде сприяти покращенню стану спорту в регіоні. 

Завітали на захід депутати Запорізької обласної ради та народний депутат Верховної Ради України Геннадій Касай. Депутати надали рекомендації та побажання щодо покращення  подальшої реалізації презентованого проєкту.

 

Довідково

Сайт https://sport-donations.zp.ua

 Instagram https://www.instagram.com/sportdonationszp 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Ситуація напружена, але контрольована»: про захворюваність тварин на сказ в Запорізькій області

Війна забрала все, але не любов до бджіл: краматорський бджоляр створив пасіку на Хортиці

Фінансова підтримка сільгоспвиробників: розпочався прийом заявок

У Запоріжжі СБУ заблокувала чергову «схему для ухилянтів»

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?