Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Учбові заклади у районах Запорізької області готуються до нового навчального року

12 серпня 2020 - 16:29

Сьогодні, 12 серпня, голова облдержадміністрації Віталій Боговін перебуває з робочою поїздкою у Веселівському та Михайлівському районах.

Напередодні початку нового навчального року Віталій Боговін ознайомився з ходом виконання робіт та станом готовності навчальних закладів.

Так, у Веселівському районі Віталій Боговін ознайомився з ходом капітального ремонту будівлі гімназії.  Модернізація закладу проводиться за програмою Президента України «Велике будівництво». Проєктом передбачена повна заміна асфальтного покриття на сучасну тротуарну плитку з елементами інклюзивної доступності на подвір’ї закладу. Ремонт гімназії триває третій рік та вийшов на фінішну пряму.  У гімназії навчається близько 500 учнів.

Також очільник регіону ознайомився з проєктом реконструкції фасаду із застосуванням енергозберігаючих технологій дошкільного навчального закладу (ясла-садок) «Казка» Веселівської селищної ради. Проєктом передбачено утеплення цокольної частини, зовнішніх стін та укосів, покрівлі; зовнішньої поверхні стрічкового фундаменту та стін підвалу; відновлення конструкцій входу у підвал, вимощення вздовж зовнішніх стін. У планах -  утеплення фасаду та ремонт покрівлі.

Крім цього, у  Веселівському районі Віталій Боговін ознайомився з роботою ЦНАПу. Як розповіла начальниця ЦНАПу Тетяна Овдієнко, заклад працює вже 2,5 роки. Це один з перших ЦНАПів в Україні, який відкрито у рамках програми Ulid. ЦНАП надає 116 видів послуг, зокрема, це реєстрація бізнесу, нерухомості, реєстрація місця проживання тощо. Тут обслуговується  близько 22 тис жителів району.

Віталій Боговін ознайомився зі станом ремонту дороги Веселе - Далеке. Як розповів директор ДП Місцеві дороги Запорізької області Геннадій Тимченко,  вже завершується поточний середній ремонт дороги місцевого значення Веселе-Далеке. Вартість об'єкту становить близько 42 млн грн. 


У Михайлівському районі Віталій Боговін відвідав навчальний заклад «Михайлівське вище професійне училище», де триває підготовка навчальних приміщень для створення навчально-практичного центру. До 1 вересня має бути повністю сформований освітній простір. Цьому училищу вже 90 років, весь цей час учбовий заклад розвивається, будуються нові приміщення.

У Михайлівський селищній раді Віталій Боговін вручив відзнаки “Мати-героїня” Ірині Зюзь та Любові Литвин. На сьогодні у Запорізькій області 137 жінок отримали це почесне звання.

Наостанок робочої поїздки голова облдержадміністрації ознайомився з ходом будівництва амбулаторії монопрактики. Амбулаторія надаватиме населенню послуги  з первинної  медико-санітарної допомоги, а також невідкладну медичну допомогу. Будівництвом наразі займається новий підрядник, який обіцяє завершити роботи до кінця року.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

«Ситуація напружена, але контрольована»: про захворюваність тварин на сказ в Запорізькій області

Війна забрала все, але не любов до бджіл: краматорський бджоляр створив пасіку на Хортиці

Фінансова підтримка сільгоспвиробників: розпочався прийом заявок

У Запоріжжі СБУ заблокувала чергову «схему для ухилянтів»

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?