Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області відновлюється моніторинг стану обслуговування автобусних маршрутів

11 серпня 2020 - 14:15

Під керівництвом Віталія Тишечка відбулось засідання робочої групи з питань проведення моніторингу стану обслуговування приміських і міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування. Учасники засідання обговорили стан обслуговування автоперевізниками приміських і міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування.

Станом на сьогодні облдержадміністрація має 135 договорів із 31 автоперевізником на обслуговування 375 внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування.

 - Облдержадміністрація здійснює контроль за дотриманням перевізниками умов договорів про організацію перевезень пасажирів. Саме з цією метою створена робоча група з питань проведення моніторингу стану обслуговування приміських і міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування. Розпорядженням голови облдержадміністрації оновлено склад обласної робочої групи з питань проведення моніторингу стану обслуговування приміських і міжміських внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування. Основне завдання робочої групи - моніторинг стану дотримання перевізниками умов договорів з облдержадміністрацією та вимог транспортного законодавства з метою впорядкування діяльності автоперевізників, - наголосив Віталій Тишечко.

За інформацією Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА, до облдержадміністрації з моменту відновлення обслуговування внутрішньообласних автобусних маршрутів загального користування (22.05.2020) надійшло 33 скарги від населення на незадовільне обслуговування  маршрутів, з них 8 – по відновленню обслуговування маршруту Запоріжжя-Морозівка. За оперативною інформацією перевізника, наразі обслуговування маршруту відновлено.

 У 2020 році (січень-лютий) Департаментом промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації проведено 1 спільний та 2 самостійних моніторинги стану обслуговування маршрутів, складено 6 актів  на водіїв автобусів. Основні порушення – заміна транспорту без погодження з облдержадміністрацією, порушення розкладу руху, відсутність в салонах автобусів схем руху, таблиці вартості проїзду. З перевізниками відпрацьовано питання усунення порушень. З березня по серпень моніторинги не проводилися через карантинні обмеження.

У серпні-вересні планується відновити спільні моніторинги стану обслуговування маршрутів з місцями локації в м. Запоріжжя та Запорізькому районі. Також заплановано впровадження єдиної автоматизованої системи диспетчерського управління на автомобільному транспорті в області. Наразі вивчається досвід інших областей в даному напрямку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Ситуація напружена, але контрольована»: про захворюваність тварин на сказ в Запорізькій області

Війна забрала все, але не любов до бджіл: краматорський бджоляр створив пасіку на Хортиці

Фінансова підтримка сільгоспвиробників: розпочався прийом заявок

У Запоріжжі СБУ заблокувала чергову «схему для ухилянтів»

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?