Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області посилюється боротьба з нелегальними автоперевізниками

6 серпня 2020 - 16:10

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації (стажування) Віталія Тишечко відбулось засідання робочої групи з питань функціонування ринку пасажирських автомобільних перевезень у Запорізькій області.

– Якісні та безпечні пасажирські перевезення автомобільним транспортом – одне з пріоритетних завдань облдержадміністрації. Наш регіон має розвинену маршрутну мережу, що містить 456 автобусних маршрутів загального користування. За відповідними договорами з облдержадміністрацією ці маршрути обслуговуються 31 перевізником на близько 600 автобусах. Облдержадміністрація, як організатор пасажирських перевезень, вживає заходів для забезпечення населення області якісними та безпечними пасажирськими перевезеннями та створення належних умов для роботи автомобільних перевізників. Проте, в області активно працюють і нелегальні пасажирські перевізники. Тобто ті, хто працює без ліцензії, приховує свої доходи та не платить податки, – наголосив Віталій Тишечко.

Так, попри заборону регулярних, нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному сполученні у період з 18 березня по 22 травня на території регіону здійснювались нелегальні перевезення пасажирів. Про це свідчать звернення до облдержадміністрації.

За словами Віталія Тишечка, перш за все ефективність роботи робочої групи буде залежати від забезпечення участі у робочій групі представників Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області, Управління патрульної поліції в Запорізькій області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Про вжиті заходи щодо боротьби з нелегальними перевізниками, зокрема: кількість перевірок, виявлені порушення, складені матеріали, нараховані та сплачені порушниками штрафи, доповіли представники Управління Укртрансбезпеки у Запорізькій області, ГУ НП, Патрульної поліції та Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у Запорізькій області.

За підсумками наради Віталій Тишечко наголосив, що карантин не став перешкодою для нелегальних перевізників, тому потрібно працювати більш ефективно.

– Поки відповідальні законні автоперевізники сумлінно виконували усі державні обмеження, нелегальні пасажирські перевезення швидко набули значних масштабів. Нелегальні пасажирські перевезення це не тільки недоотримання коштів бюджетом та пенсійним фондом за рахунок несплачених податків та соціальних внесків, але передусім – це порушення прав громадян бути комфортно і безпечно перевезеними, нехтування елементарними правилами безпеки. Також, нелегальні автомобільні перевезення завдають значної шкоди законним автоперевізникам, – підсумував Віталій Тишечко.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

«Ситуація напружена, але контрольована»: про захворюваність тварин на сказ в Запорізькій області

Війна забрала все, але не любов до бджіл: краматорський бджоляр створив пасіку на Хортиці

Фінансова підтримка сільгоспвиробників: розпочався прийом заявок

У Запоріжжі СБУ заблокувала чергову «схему для ухилянтів»

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?