Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Генеральний штаб ЗСУ посилює співпрацю з регіонами

6 серпня 2020 - 10:41

Зранку керівництво Запорізької облдержадміністрації провело зустріч з представниками підрозділів цивільно-військового співробітництва Генерального штабу Збройних Сил України та Командування Об’єднаних сил ЗСУ. Участь у заході взяли керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату ОДА Олексій Караулов, начальник відділу цивільно-військової взаємодії Управління цивільно-військового співробітництва Генерального штабу ЗСУ В’ячеслав Попов та заступник начальника центру цивільно-військового співробітництва Командування Об’єднаних сил ЗСУ Володимир Патерук.

В’ячеслав Попов зазначив, на території Запорізької області триває робота представників органів військово-цивільного співробітництва.

– Наша зустріч направлена на посилення співпраці та координації дій, спрямованих на надання допомоги цивільному населенню з використанням військових та невійськових сил і засобів. Зокрема, дуже важлива ефективність взаємодії органів державної влади з представниками військових частин, військових комісаріатів, які дислокуються на території Запорізької області, – зазначив він.

Зінаїда Бойко наголосила, що постійно керівництво обласної державної адміністрації з великою увагою відносилось до захисників: представників ЗСУ, Нацгвардії, усіх правоохоронних органів, тобто до усіх військових підрозділів.

– У нас налагоджена дуже тісна взаємодія з представниками Збройних Сил України, з керівниками підрозділів, частин, командиром гарнізону. За ініціативи облдержадміністрації на території області розроблені та запроваджені в дію чотири області програми, за якими ми надаємо фінансову допомогу організаційно-штатним структурам Збройних Сил. Одна з основних програм розроблена відповідно до Указу Президента України №44/2016 «Про шефську допомогу військовим частинам». Це Програма «Сприяння розвитку матеріально-технічної бази, соціальної, інформаційної та організаційної підтримки військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2017-2021 роки», до якої включено сім військових частин Збройних Сил. З початку функціонування програми з обласного бюджету була надана субвенція на суму 4,75 млн грн. Як ви знаєте, зараз проходить реформа децентралізації і у наших об’єднаних територіальних громад, місцевого самоврядування також є фінансові можливості на прийняття власних програм. Так вони і працюють з військовими підрозділами, – повідомила Зінаїда Бойко.

Також для забезпечення виконання оборонних питань запроваджені наступні програми, виконавцем яких є Запорізький обласний військовий комісаріат: «Забезпечення територіальної оборони Запорізької області на 2017-2021 роки», «Про забезпечення заходів мобілізації на території області у 2017-2021 роках», «Призовна дільниця» на 2020-2024 роки».

Показником ефективності є те, що наша область вже протягом тривало часу є однією із кращих в державі щодо виконання планових завдань із призову громадян на строкову військову службу та військову службу за контрактом.

– За період перебування на посаді голови Запорізької облдержадміністрації Віталія Боговіна, а це менше двох місяців, з першого дня проведено сім дуже важливих заходів. На представлення голови були запрошені усі командири військових частин. Після чого відбулись зустрічі з командирами військових частин Запорізького гарнізону, з Командувачем Військово-Морських Сил контрадміралом Олексієм Неїжпапа, візити до частин, обласного військового комісаріату тощо. Тобто, ми постійно знаходимось на прямому зв’язку та оперативно реагуємо на виявлені проблеми. Люди повинні бачити, що регіони і території підтримують армію, а армія захищає регіони і території, – відзначила Зінаїда Бойко.

Олексій Караулов наголосив, що Запорізька область єдина, за виключенням Луганської та Донецької областей, які знаходяться в зоні проведення ООС, яка в правовому полі спільно опрацювала питання з керівництвом Військової служби правопорядку ЗСУ та Запорізького зонального відділу та військової частини А2176 Військової служби правопорядку ЗСУ щодо залучення визначених частин до несення служби на контрольно-пропускних пунктах, функціонування яких було організовано в квітні-травні в період піку пандемії.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

«Ситуація напружена, але контрольована»: про захворюваність тварин на сказ в Запорізькій області

Війна забрала все, але не любов до бджіл: краматорський бджоляр створив пасіку на Хортиці

Фінансова підтримка сільгоспвиробників: розпочався прийом заявок

У Запоріжжі СБУ заблокувала чергову «схему для ухилянтів»

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?