Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Перевірено 392 автозаправні станції в області

29 липня 2020 - 12:30

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації (стажування) Віталія Тишечка відбулось засідання штабу протидії нелегальному обігу пального та ліквідації нелегальних місць роздрібної торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом на автозаправних станціях.

– Ще у жовтні 2019 року в облдержадміністрації було створено штаб протидії нелегальному обігу пального та ліквідації нелегальних місць роздрібної торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом на автозаправних станціях. За підсумками роботи штабу контролюючими та правоохоронними органами здійснено перевірки 392 АЗС/АГЗС області. У зв’язку з введенням загальнодержавного карантину та відповідних обмежувальних заходів робота штабу не проводилася. Наразі робота відновилась. Пропоную заслухати членів штабу про результати вже проведеної роботи з питання протидії нелегальному обігу пального та визначити подальші кроки з цього питання, – наголосив Віталій Тишечко.

За інформацією Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, проведено перевірки 392 автозаправних та автогазозаправних станцій. У 343 – оформлено ліцензію; 10 підприємства – подали документи для оформлення ліцензії; 41 об’єкт був відсутній за вказаним місцем розташування, з них демонтовано 26 об’єктів. Загалом було виявлено 109 порушень. Вилучено з незаконного обігу пального на загальну суму 2637,7 тис. грн та вилучено обладнання на суму 5100 тис. грн. Нараховано штрафних та фінансових санкцій на суму 30387,57 тис. грн.

Зазначимо, виявлення незаконних АЗС та АГЗС правоохоронними та контролюючими органами відбувалося тільки при надходженні звернень від фізичних чи юридичних осіб або під час планових та позапланових перевірок. Приміром, з грудня 2019 року по цей час до облдержадміністрації надійшло лише сім звернень громадян.

Заступник начальника відділу протидії незаконному обігу підакцизних товарів оперативного управління ГУ ДФС у Запорізькій області Данило Шеремета повідомив, силами податкової міліції відпрацьовано 394 АЗС та АГЗС. З них: 343 мають ліцензії – тож порушень не виявлено; демонтовано 26 об’єктів. Було вилучено 303 тони палива на суму 3,7 млн грн.

За словами начальника управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Запорізькій області Юлії Зарецької, на початок липня придбано 353 ліцензії на право здійснювати роздрібну торгівлю пальним. За останній рік управління здійснило 74 перевірки.

В.о. начальника Державної екологічної інспекції у Запорізькій області Артем Кизим наголосив, через коронавірус у 2020 році екоінспекція була зосереджена на реагуванні на порушення протокольного законодавства за зверненням громадян. Фахівці провели 10 перевірок, в результаті яких виявлено порушення. Робота у складі робочих груп триває.

Віталій Тишечко наголосив, що необхідно активізувати роботу міжвідомчої регіональної групи для здійснення спільних заходів з метою боротьби з нелегальним обігом та роздрібною торгівлею пальним на території області, ефективну взаємодію всіх зацікавлених органів державної та місцевої влади щодо припинення незаконного обігу та роздрібної торгівлі пальним. Також потрібно відпрацювати об’єкти можливих місць незаконної торгівлі пальним та вжити необхідних заходів реагування.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Ситуація напружена, але контрольована»: про захворюваність тварин на сказ в Запорізькій області

Війна забрала все, але не любов до бджіл: краматорський бджоляр створив пасіку на Хортиці

Фінансова підтримка сільгоспвиробників: розпочався прийом заявок

У Запоріжжі СБУ заблокувала чергову «схему для ухилянтів»

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?