Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Очільник області продовжує знайомитися з проблемними питаннями регіону

24 липня 2020 - 13:15

Сьогодні голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін   відвідав будівництво нового корпусу блоку дистанційної променевої терапії у Запорізькому обласному клінічному онкологічному диспансері та провів перемовини з керівництвом установи, підрядниками та ініціативною групою депутатів обласної ради, які підтримують проєкт уже протягом кількох років. Керівника області супроводжували перший заступник голови ОДА Іван Федоров та керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко. 

Для очільника регіону важливо наочно побачити стан об’єкту на сьогоднішній день, вивчити проблематику ситуації та сформувати план дій для найскорішого введення в експлуатацію технологій, що можуть рятувати життя хворих запоріжців.

Ще у 2018 році для обласного клінічного онкологічного диспансеру придбано медичний лінійний прискорювач з комплексом обладнання вартістю 64,85 млн грн. На це було залучено кошти обласного бюджету, державного бюджету (субвенція на соціально-економічний розвиток за поданням народних депутатів України), коштів міських бюджетів м. Запоріжжя та м. Енергодар. У 2019 році було розроблено проєкт будівництва нового корпусу блоку дистанційної променевої терапії та проведена його експертиза. У 2019 році на будівництво з обласного бюджету спрямовано 6,9 млн грн. У 2020 році виділено  30 млн грн, з них: 16 млн грн –  кошти ДФРР; 14 млн грн – кошти обласного бюджету. На початок липня вже виконано робіт на суму 17,23 млн грн.  Для повного завершення реалізації проєкту додатково необхідно 25,22 млн грн. Це дозволить не зупиняти будівельні роботи на об’єкті та здійснити інсталяцію лінійного прискорювача вже у 2020 році.

  • Розуміючи серйозність теми онкології, я сподіваюсь, що кожен зі своєї сторони докладе максимум зусиль, щоб цей об’єкт запрацював якнайскоріше, а  не затягувалося будівництво.  З боку обласної виконавчої влади зволікань у цьому питанні бути не може. Моє завдання - добудувати об’єкт для людей, - підкреслив Віталій Боговін.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

«Ситуація напружена, але контрольована»: про захворюваність тварин на сказ в Запорізькій області

Війна забрала все, але не любов до бджіл: краматорський бджоляр створив пасіку на Хортиці

Фінансова підтримка сільгоспвиробників: розпочався прийом заявок

У Запоріжжі СБУ заблокувала чергову «схему для ухилянтів»

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?