Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Працівники запорізького кінного заводу очікують дозволи на отримання земельних ділянок

21 липня 2020 - 16:41

Під час робочої поїздки до Новомиколаївського району голова облдержадміністрації Віталій Боговін обговорив проблемні питання кінного заводу №86. У Трудовій сільській раді до обговорення проблемного питання долучились керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, прокурор Запорізької області Володимир Калюга, начальник Управління Служби безпеки України у Запорізькій області Борис Безрукий, голова Новомиколаївської райдержадміністрації Віталій Татаренко, директор філії «Запорізький кінний завод №86» Ніна Ковалів та місцеві жителі.

Мова йде про реорганізацію та перепідпорядкування 18 кінних заводів, в числі яких і «Запорізький кінний завод №86», новоствореному державному підприємству «Конярство України». Працівники кінзаводу стурбовані ситуацією, і стверджують, що те, що відбувається, більше схоже на рейдерське захоплення земель і приміщень кінзаводу.

На сьогоднішній день за «Запорізьким кінним заводом № 86» закріплено 8 262 га сільськогосподарських угідь, в тому числі 7 469 га орної землі, 702 га - під пасовищами.

За словами працівників підприємства, з 2011 року є явне знищення кінного заводу, бо кожного року змінюється інвестор та підписує договори на обробку земельних ділянок. Проте, приватні компанії з поля вивозять зерно. Кінний завод доводять до банкрутства. У конзаводі немає документації на земельні паї.

-         Вже 9 років кінний завод намагаються знищити. Питання розпайовки земель не вирішено. Необхідно заказати технічну документацію, дооблікувати та допередати землі людям. Сподіваюсь, що зі зміною керівництва Держгеокадастру у Запорізькій області ці питання будуть вирішені. Також як варіант вирішення цього питання – створити Новомиколаївську громаду та передати земельні паї громаді. Наразі до вирішення цього питання підключиться прокуратура та СБУ та почнуть у всьому розбиратися. У інвесторів кінного заводу необхідно стягнути зарплатню, виплату оренди, податків. Ми обов'язково почнемо передавати землі людям. Роботи тут маса для всіх. Території повинні жити та розвиватися, а не виживати!, - зазначив голова облдержадміністрації Віталій Боговін.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

«Ситуація напружена, але контрольована»: про захворюваність тварин на сказ в Запорізькій області

Війна забрала все, але не любов до бджіл: краматорський бджоляр створив пасіку на Хортиці

Фінансова підтримка сільгоспвиробників: розпочався прийом заявок

У Запоріжжі СБУ заблокувала чергову «схему для ухилянтів»

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?