Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Державний реєстр виборців розпочне роботу з 1 червня

25 травня 2009 - 13:48

Основне завдання навчання-тренінгу – ознайомлення персоналу  з теоретичними та практичними засадами організації ведення Реєстру з використанням Автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Державний реєстр виборців».

Навчання, що є одним із завершальних етапів введення в дію Державного реєстру виборців, проводиться відповідно до Закону України «Про Державний реєстр виборців» та Плану співпраці між Центральною виборчою комісією і Координатором проектів ОБСЄ в Україні у рамках реалізації проекту «Сприяння подальшому зміцненню виборчих процесів в Україні».

Загалом, слід відзначити досить тісну співпрацю ОБСЄ з Центральною виборчою комісією у питаннях демократизації виборчих процесів в Україні, зокрема, сприянні реформуванню виборчого законодавства України, запровадженню Реєстру виборців, допомозі у забезпеченні підвищення рівня правової культури, налагодженню системи навчання для осіб, задіяних в організації та проведенні виборів, наданні технічної допомоги.

У квітні-травні поточного року відділи ведення Державного реєстру виборців Запорізької області одержали від ЦВК комп`ютерну техніку та друкарське устаткування, яке  придбане за рахунок Європейського Союзу. Це суттєва підтримка, яку дуже цінують на місцях.

Необхідною умовою роботи Державного реєстру виборців є надання доступу до бази даних Реєстру всім органам ведення реєстру. Саме під час проведеного заходу кожному працівнику відділів ведення Реєстру були надані персональні програмно-апаратні засоби ідентифікації користувачів, які необхідні для роботи в системі. 

Наступним етапом формування Державного реєстру виборців буде проведення первинного уточнення персональних даних Реєстру, в рамках якого кожному виборцеві буде надіслано іменне повідомлення з пропозицією уточнити свої персональні дані, включені до Реєстру, у строки, встановлені відповідною постановою Центральної виборчої комісії.

Отже, початок безпосередньої роботи із системою «Державний реєстр виборців» у рік старту виборчого процесу по виборах Президента України є досить символічним. Адже саме з президентської виборчої кампанії 2004 року розпочато процес удосконалення діяльності з підготовки списків виборців в Україні. Відтепер ця робота здійснюватиметься на постійній основі  відповідно до положень, викладених у профільному законі – це знаковий етап розвитку української демократії.

 

Довідково:

Закон України «Про Державний реєстр виборців» прийнято 22 лютого 2007 року. Відповідно до Закону та постанов Кабінету Міністрів України у Запорізькій області створено відділ адміністрування та 31 відділ ведення Державного реєстру виборців, які були укомплектовані кадрами та розпочали роботу у жовтні-листопаді 2007 року.

У разі призначення окремих місцевих або національних виборів чи референдуму відділ ведення Державного реєстру виборців відповідної адміністративно-територіальної одиниці забезпечує складання попередніх та уточнених списків виборців.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни