Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі ціни мають зрівнятися з дніпропетровськими

15 травня 2009 - 13:32

- У наших сусідів – дніпропетровців нині фіксуються дефляційні процеси на ринку споживчих цін, у нас же навпаки – ціни зростають, хоча економічних підстав для цього немає. Отже причину слід шукати у недостатній організаційній роботі відповідних владних структур, – зазначив О. Сін. Посадовець назвав  позиції, на які за підсумками першої декади місцевим органам треба звернути увагу, щоб до кінця травня  встигнути виправити ситуацію.

На 3- 10% запорізькі ціни  вищі, ніж у сусідній області. Зокрема, на крупи, макаронні вироби, м’ясо свинини, птиці, капусту, моркву, кондитерські вироби і навіть послуги таксі.

"Збивати" ціни, за словами посадовця, влада буде перевіреним вже методом – ярмарками, які мають пройти в містах регіону вже 23 травня. Олександр Сін запропонував  представникам місцевих  органів влади зустрітись з оптовиками і узгодити ціни на ту чи іншу продукцію, а також виступити у засобах масової інформації і назвати конкретні адреси магазинів, де ціни найнижчі.

- Нехай споживачі знають, куди йти за дешевими продуктами, а підприємці подумають, чи вигідно і надалі працювати без відповідного  товарообігу, – наголосив Олександр  Сін.

Заступник керівника регіону поставив завдання головам РДА активно долучитись до перевірки роботи грального бізнесу. Виконавчі органи на місцях мають виділити місця, де буде зберігатись гральне обладнання,  вилучене правоохоронцями і яке буде конфісковано  після прийняття судових рішень.

Щодо перенесення цих закладів за межі населених пунктів, то О. Сін порадив дочекатись прийняття відповідного закону Верховною Радою України, а потім вже діяти.

Контролюючими органами в області вже перевірено роботу понад 200 закладів, які надають розважальні послуги. Не дивлячись на те, що постановою Уряду їх робота має бути призупинена, 157 з них, як ні в чому не бувало, продовжували працювати. Наразі правоохоронцями вилучено 137 гральних автоматів, які працювали без документів.

Учасники селекторної наради розглянули також ситуацію, яка склалася навколо стихійних сміттєзвалищ. Під контролем обласної виконавчої влади це питання буде знаходитись постійно. а  керівникам територій поставлена вимога – опрацювати питання виділення земельних ділянок під полігони твердих побутових відходів.

На порозі  оздоровчого сезону Олександр  Сін нагадав про необхідність належної організації  літнього відпочинку дітей.

- Жодна дитина з соціально незахищених родин не повинна залишитись влітку без нашої уваги. Працюйте з бізнесменами, але не просто просіть кошти на оздоровчу кампанію, а називайте конкретно ім’я і прізвище дитини, яка потребує допомоги, щоб підприємці знали, кому конкретно підуть їхні гроші, –  порадив  О. Сін головам райдержадміністрацій та міським головам.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни