Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віталій Туринок взяв участь в обговоренні протидії поширенню коронавірусу в Україні

11 березня 2020 - 10:00

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорили питання протидії поширенню коронавірусу в Україні. У засіданні взяли участь Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, профільні міністри, представники силового блоку та голови облдержадміністрацій. На прямому зв’язку з Урядом перебували голова облдержадміністрації Віталій Туринок, перший заступник голови ОДА Іван Федоров, заступники голови Андрій Антонов, керівниця апарату Зінаїда Бойко, керівники профільних департаментів.

Основною темою засідання було представлення відомствами своїх пропозицій щодо заходів, які необхідно вжити задля протидії поширенню вірусу.

В рамках засідання також було обговорено рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я в разі реалізації різних сценаріїв розвитку подій: від поодиноких випадків захворювання до масштабного поширення вірусу всередині країни. Зокрема, було розглянуто питання про необхідність ухвалення законодавчої ініціативи про можливі заходи оперативного реагування у разі поширення вірусу COVID-19 у відповідності до рекомендацій ВООЗ та враховуючи законодавчу модель превентивних заходів Польщі.

У свою чергу, керівництво усіх ОДА запевнило, що регіони готові до випадків захворювання. Наразі вже визначені медичні заклади, які можуть бути використані для обсервації у випадку виявлення коронавірусу серед українських громадян. Також, було оговорено, що до кінця тижня буде створена комісія, яка здійснюватиме перевірку всіх об’єктів обсервації.

Свої пропозиції щодо необхідних заходів протидії коронавірусній інфекції також надали голови обласних державних адміністрацій. Остаточний план боротьби з поширенням коронавірусу буде ухвалений на засіданні Кабінету Міністрів сьогодні, 11 березня.

Віталій Туринок наголосив, що злагоджена робота із запобігання поширенню коронавірусної інфекції може повністю зупинити ще на початку епідемію в Україні.

– У Запорізькій області продовжується перевірка температури тіла та стану здоров’я усіх людей (пасажирів та членів екіпажу), які прилетіли до Запоріжжя з-за кордону. Зі схожою пропозицією ми звертаємось до керівництва Придніпровської Укрзалізниці. До усіх перевізників направлені листи щодо потреби у ретельній дезінфекції та постійних прибираннях у салонах транспортних засобів. Як ми всі знаємо, коронавірусна інфекція небезпечна саме довгим інкубаційним періодом, тож ніхто не застрахований від зараження, втім ми робимо усе можливе, щоб запобігти поширенню хвороби. Обласна інфекційна лікарня та працівники повністю готові до зустрічі пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію. Заклад має спеціально облаштовані бокси для пацієнтів, засоби захисту тощо. Окрім цього, визначені місця обсервації, – наголосив Віталій Туринок.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності