Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьким ОТГ презентували проєкт «Поліцейський офіцер громади»

6 березня 2020 - 13:06

В Україні триває реформа в Національній поліції. Наступним кроком є запровадження поліцейського офіцера у громаді. На меті стоїть забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме, але й житиме на території цієї громади.

Сьогодні у Запоріжжі обговорили впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади» в області. На захід зібралось чимало поважних гостей: заступник голови Національної поліції України – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич, начальник департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Ігор Бабіч, начальник управління дільничних офіцерів поліції департаменту превентивної діяльності Національної поліції України Сергій Альошкін. Участь в обговоренні проєкту взяв голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок.

Реформа децентралізації рухається і зараз, вже на фінальному етапі, дуже актуальним є питання безпеки на цих територіях. Місцеві жителі мають відчувати, що вони державі небайдужі. Підтримую реформу національної поліції, головне, щоб ці офіцери відчували відповідальність за свою територію. Користуючись нагодою, хочу привітати усіх жінок з прийдешнім святом. Дякую вам за те, що ви є. Таке ганебне явище як насильство має зникнути із нашого суспільства. Саме це і є проявом слабкості, а ви, любі жінки, заслуговуєте на любов та шану, – звернувся до присутніх Віталій Туринок. 

На початку заходу поліцейські із Дніпропетровської області презентували досвід реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади». Головне завдання поліцейського офіцера громади – орієнтуватися на потреби місцевого населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень. По суті, це новий формат роботи дільничних офіцерів поліції. Метою роботи Поліцейських офіцерів громади буде, в першу чергу, запобігання правопорушенням в інтересах громади.

– Проєкт «Поліцейський офіцер громади» стартував саме з Дніпропетровської області восени 2018 року. Усього у нас 74 громади і у 44 громадах вже працюють 63 поліцейські офіцери. Поліцейський офіцер громади – це новий рівень взаємодії з громадою. Головний лозунг проєкту «Я тут», адже проживаю поряд з вами. Це дуже важливий аспект, що поліцейські громади мають проживати в тій громаді, в якій працюють, – розповіла старша інспекторка з особливих доручень Управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Дарія Полич. 

На заході також були присутні голови об’єднаних територіальних громад області, керівники районів та громадськість. Після виступу й презентації проєкту розпочалась активна дискусія щодо усіх тонкощів та деталей роботи.

Усі подробиці про роботу офіцера у громаді та відгукнутись на пропозицію можна тут.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності