Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підвищити свої знання з цифрової грамотності можна завдяки серіалам від Мінцифри

26 лютого 2020 - 08:35

Навчити щонайменше шість мільйонів українців цифровій грамотності у найближчі три роки – такою є мета Уряду. Для її реалізації Міністерство цифрової трансформації України запустило онлайн платформу цифрової грамотності Дія.Цифрова освіта.

Наприкінці минулого року Мінцифра провела перше в Україні дослідження з цифрової грамотності населення. За його даними, 53% українців не мають базового рівня цифрових навичок. А 15,1% з них віком 60-70 років не володіють цифровими навичками взагалі. Цікаво, що українці зацікавлені в навчанні цифровим навичкам. Це підтвердили 47% опитаних українців віком 18–70 років.

Наразі на онлайн платформі з цифрової грамотності доступні три освітні серіали:

  • Базові цифрові навички. Користувачі дізнаються, як користуватися пошуковиком, електронною поштою, месенджерами. Навчаться створювати фото та відео, а також дізнаються про безпеку онлайн.
  • Цифрові навички для вчителів. Вчителі дізнаються, як застосовувати онлайн інструменти, щоб навчальний процес став більш захопливим і ефективним.
  • Безпека дітей в інтернеті. На курсі можна дізнатися, які онлайн ігри безпечні, що таке грумінг, секстинг, сексторшен і як уберегти дітей від цих загроз в інтернеті.

Серіали доступні у трьох варіантах: українською, іноземною та жестовою мовами. Протягом 2020 року планується додати ще 12 нових освітніх серіалів.

Кожен, хто успішно здасть фінальне тестування, отримає електронний сертифікат. Ним можна поділитися у соціальних мережах або завантажити.

Проєкт втілено за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge. Підтримку в розробці освітніх серіалів надавали компанії Google Україна, Microsoft Ukraine, Академія ДТЕК, Лабораторія інноваційного розвитку ПРООН в Україні, CISCO, СFC Consulting, Освіторія, Global Teacher Prize.

Також у проєкті Дія.Цифрова освіта з’явилась соціальна реклама. У центрі сюжету ролика — допитлива жінка Світлана. Вона йде повз чергу та розповідає людям про можливості цифрового світу. Соціальну рекламу можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, Мінцифра підписала меморандум з Українською бібліотечною асоціацією щодо співпраці з 6000 комп’ютеризованими бібліотеками. Окрім того, триває робота над створенням офлайн хабів із навчання цифровим навичкам на базі бібліотек, ЦНАПів, шкіл та університетів.

 

За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності