Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області посилять заходи безпеки зі збереження вантажів, які перевозяться залізничним транспортом

31 січня 2020 - 12:54

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Антонова відбулася нарада з питання забезпечення збереження вантажів, які перевозяться залізничним транспортом. У нараді взяли участь директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Марина Барановська, представники регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця», ПрАТ «Пологівський олійноекстракційний завод», прокуратури Запорізької області, Управління патрульної поліції в Запорізькій області, Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, Пологівської райдержадміністрації та Управління служби безпеки України в Запорізькій області.

У 2019 році збиток дирекції від розкрадання вантажів склав 3,7 млн грн, що становить 44,8 % від збитків філії.

Як повідомив заступник директора з безпеки регіональної філії «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця» Володимир Кузьменко, на території Запорізької області однією з найбільш проблемних дільниць залишається Комиш-Зоря – Пологи (Пологівський район).

За словами голови Пологівської райдержадміністрації Артура Крупського, випадки розкрадань мають систематичний характер. Уже у січні на території Оріхівського та Пологівського районів сталися два випадки несанкціонованого втручання. До того ж, фіксується не лише розкрадання вантажів, а й умисне пошкодження як товарів, так і обладнання залізниці.

- Проблемним питанням залишається забезпечення збереження вантажів при транспортуванні залізничним транспортом. З огляду на промисловий і сільськогосподарський потенціал нашого регіону і те, що Запорізька область є транзитною і межує з регіонами, де проводиться операція об'єднаних сил, місцева влада повинна бути особливо уважною до залізничних перевезень. Однією з найбільш проблемних залізничних ділянок у Запорізькій області залишається ділянка Комиш-Зоря - Пологи. У січні цього року на цій ділянці залізницею було втрачено 85650 кг вантажу (шроту) вантажовідправника ПрАТ «Пологівський олійноекстракційний завод». Дії розкрадачів завдають залізниці не тільки прямі матеріальні збитки, але й створюють безпосередню загрозу безпеці руху, життю та здоров'ю людей, виводять з ладу дороге залізничне обладнання, призводять до збою в експлуатаційній роботі і додаткових витрат. Наше завдання – скоординувати роботу та визначити ефективний комплекс заходів для забезпечення максимального збереження вантажів на шляху прямування залізничним транспортом, − зазначив Андрій Антонов.

Присутні обговорили проблемні питання збереження вантажів, які перевозяться залізничним транспортом.

За підсумками наради вирішено вжити ряд заходів щодо покращення становища зі збереження вантажів, які перевозяться залізничним транспортом.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

У Запоріжжі пропонують в оренду нежитлові приміщення державної власності