Спеціалісти районних управлінь ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області організували семінари-практикуми для керівників, медичних сестер та членів робочих груп закладів дошкільної та загальної середньої освіти області. З початку року низку заходів було проведено в Чернігівському, Пологівському та Веселівському районах області. Про це повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області.
Під час заходів розглядалися питання дотримання санітарних вимог при організації харчування: належного зберігання харчових продуктів; контролю за продукцією, яка надходить до навчальних закладів; дотримання технології приготування їжі відповідно до технологічних карток; ведення документації з харчування та забезпечення проходження персоналом медичних оглядів.
Обговорили учасники практикумів й питання щодо вимог складання перспективного двотижневого меню та необхідність виконання норм харчування у навчальних закладах відповідно до норм затверджених відповідною постановою Кабінету міністрів.
Під час семінарів також було акцентовано увагу освітян на впровадження в навчальних закладах процедур, заснованих на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР).
Також під час дискусійної частини представники закладів освіти могли висвітлити проблемні питання, з якими вони стикаються у роботі, та отримати роз’яснення від фахівців Держпродспоживслужби.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю