Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна координаційна рада опрацьовує нові підходи до національно-патріотичного виховання молоді

21 січня 2020 - 13:33

Сьогодні, 21 січня, відбулося засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації.  У заході взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, обласного центру патріотичного виховання молоді, працівники державних і комунальних профільних закладів, керівники громадських організацій, працівники в галузі історії, культури, освіти, фізичної культури, спорту, молоді.

Присутні обговорили питання удосконалення національно-патріотичного виховання як пріоритетного напрямку обласної влади.

− В основу системи національно-патріотичного виховання має бути покладено ідею зміцнення української державності, формування патріотизму у дітей та молоді, щоб вона не прагнула виїхати за кордон, а залишалася жити на Батьківщині. Треба працювати над формуванням у дітей і молоді активної громадянської, державницької позиції та почуття власної гідності, − зазначила начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту Наталія Власова.

Присутні проаналізували організацію та проведення літніх наметових таборів громадськими організаціями, масових заходів, спрямованих на національно-патріотичне виховання молоді, що проводилися громадськими організаціями Запорізької області та обласним центром патріотичного виховання молоді у 2019 році. Зокрема, минулого року було організовано проведення обласного конкурсу творчості патріотичного спрямування «Спадщина», патріотичного фестивалю «Кінотріумф», велоестафети «Єдність в ім’я Перемоги», урочистостей до Дня Конституції та молоді (м. Пологи), дебатної школи «Маю право», національно-патріотичного таборування для працюючої молоді, військово-спортивного конкурсу «Призовник-2019», військово-патріотичних тренінгів тощо.

Не оминули увагою й дослідницько-експериментальну роботу Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, на позитивний досвід якого можна спиратися в майбутньому. Також у ході засідання розглянули принципи та можливості соціального партнерства і питання створення науково-методичної ради.

− На сьогодні у Запорізькій області функціонує ряд установ і об’єднань, які займаються питанням національно-патріотичного виховання молоді. Проте їхня діяльність без належного організаційного, інформаційного, наукового та методичного забезпечення, без підтримки та контролю з боку органів місцевої влади у ряді випадків носить локальний та несистемний характер. Тому ми повинні розглядати можливості соціального партнерства задля удосконалення національно-патріотичного виховання молоді Запорізької області, − зазначив під час заходу президент всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнська федерація «Спас» Олександр Притула.

Також учасники засідання окреслили план роботи на майбутнє з урахуванням нових підходів до національно-патріотичного виховання молоді. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів