За інформацією ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області, у 2019 році на агропродовольчих ринках Запоріжжя було проведено понад 500 тис. ветеринарно-санітарних експертиз продуктів тваринного та рослинного походження: овочів та фруктів (340 тис.), молока та кисломолочних продуктів (63 тис.), м’яса (40 тис.), яєць (23 тис.).
За результатами досліджень та інспектувань майже 13 тонн харчової продукції визнано непридатною для споживання.
У Держпродспоживслужбі нагадують, що державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи в Запорізькій області функціонують на всіх ринках (крім стихійних), де реалізовують продукцію тваринного і рослинного походження.
Тож, з метою попередження інфекційних та інвазійних хвороб, які передаються через продукти тваринного та рослинного походження, не купуйте товар на стихійних ринках. Вимагайте експертний висновок лабораторії при купівлі товару на ринку, а якщо купуєте в крамниці — супутні документи, які підтверджують безпечність цієї продукції. Також звертайте увагу на наявність холодильного обладнання для зберігання харчових продуктів.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю