Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На територіях області посилено роботу щодо забезпечення доступності для маломобільних груп населення

27 грудня 2019 - 15:23

Під головуванням начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександра Билима відбулося засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. У роботі взяли участь представники профільних департаментів та управлінь облдержадміністрації, голова громадської організації «Запорізький обласний конгрес осіб з інвалідністю» Валентина Кононенко, активісти громадських організацій, що опікуються питаннями людей з інвалідністю.

На засіданні підбито підсумки роботи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за 2019 рік щодо виконання заходів з забезпечення безбар’єрного доступу маломобільних груп населення до будівель і приміщень закладів та установ загального користування та житлових будинків на 2018-2019 роки.

Як повідомив Олександр Билим, органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування в 2019 році затверджено кошторис робіт по облаштуванню засобами безперешкодного доступу: по містах обласного значення - на суму 33 039,069 тис. грн, освоєно 28 462,61 тис. грн, що на 79% більше в порівнянні 2018 роком; по районах області - 2 916,28 тис. грн, освоєно 1033,13 тис. грн, що на 70% більше у порівнянні з 2018 роком.

По області встановлено 101 пандус, 36 поручнів, 38 кнопок виклику, облаштовано дві автомобільні стоянки, 15 санвузлів, на 16 об’єктах промарковано сходи контрастною фарбою, встановлено один підіймач, на 83 об’єктах виконано роботи з пониження бордюрного каменя для пересування осіб з обмеженими фізичними можливостями, що у два рази перевищує показники 2018 року.

Триває робота по створенню баз даних та забезпечено доступ громадськості до них шляхом розміщення їх на офіційних вебсайтах. Також здійснюється моніторинг стану облаштування засобами безперешкодного доступу в області.

За підсумками засідання органам виконавчої влади та місцевого самоврядування доручено провести роботу з виконання всіх заходів для забезпечення безбар’єрного доступу до будівель і приміщень закладів, установ загального користування та житлових будинків.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів