Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки пожертвам учасників Молитовного сніданку багатодітні родини отримали новорічні подарунки

23 грудня 2019 - 15:40

Нещодавно в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В. Магара відбувся другий Молитовний сніданок Східного регіону України. На спільну молитву за мир та добробут в Україні зібралися посадовці та депутати місцевих рад усіх рівнів, громадські діячі, керівники медіа, бізнесмени, освітяни і науковці, діячі культури, керівники церков і релігійних організацій.

Благодійність є візитною карткою всіх молитовних сніданків. Під час заходу  кожен охочий міг зробити благодійну пожертву. Кошти збиралися діткам, яких тільки прийняли у нові родини, тому для навчання та всебічного розвитку їм потрібні комп’ютери.

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася підсумкова зустріч за результатами благодійної акції, проведеної під час другого Молитовного сніданку Східного регіону. Участь у заході взяв голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Туринок, його заступниця Марина Кудерчук, керівниця апарату ОДА Зінаїда Бойко.

Вітаючи учасників зустрічі, Віталій Туринок наголосив, що все, що ми робимо –  робимо заради дітей.

– Однією з головних цілей на другому Молитовному сніданку Східного регіону був збір благодійної допомоги. Нехай вона невелика, але я вважаю, ця допомога  дійсно потрібна. Я сам батько трьох дітей і розумію, як складно їх виховувати. Дякую батькам, які створюють такі великі сім’ї і дають нашим діткам тепло і затишок. Наближаються свята,  наші діти очікують на подарунки, вважаю, у наших з вами силах здійснити їх мрії та перетворити свята на  справжнє диво, – зазначив Віталій Туринок.

Як повідомив керівник соціального служіння церков Євангельських Християн Баптистів в Україні Дмитро Матюхін, під час ІІ Молитовного сніданку Східного регіону вдалося зібрати 26,1 тисячі гривень. На ці кошти було придбано два ноутбуки для родин.

Віталій Туринок передав мамам дітей із прийомних родин ноутбуки, а Марина Кудерчук та Зінаїда Бойко вручили малечі новорічні подарунки.

У родинах, які отримали сьогодні подарунки, загалом виховується 12 прийомних дітей. Прийомна мама восьми дітей − Людмила Павлова. У тому числі троє з прийомних хлопців – з  обмеженими можливостями. Тетяна Калюжина та четверо прийомних дітей складають опікунську родину та проживають у м. Запоріжжя. 

Довідково.

За інформацією Служби у справах дітей облдержадміністрації, у Запорізькій області в 2019 році створено шість дитячих будинків сімейного типу та сім прийомних сімей. За кошти субвенції з державного та обласного бюджетів у 2019 році придбано або надано компенсацію на придбання житла 125 дітям-сиротам та особам з їх числа, які не мають власного житла. Так, на сьогодні нову родину знайшли понад 3200 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Нагадаємо, у 2019 році звання «Мати-героїня» присвоєно 14 багатодітним матерям із Запорізької області. Загалом у нашій області почесне звання «Мати-героїня» було присвоєно 1593 жінкам.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів