Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада сприяє підготовці запорізьких спортсменів до Олімпійських та Паралімпійських ігор

13 грудня 2019 - 16:10

Сьогодні, 13 грудня, у Запорізькому обласному центрі молоді відбулось  засідання колегії Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації. У роботі колегії взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Марина Кудерчук.

Присутні підбили підсумки спортивного року та обговорили питання підготовки спортсменів Запорізької області до ХХХІІІ Олімпійських та XVI Паралімпійських ігор 2020 в Японії.

На початку засідання заступниця голови облдержадміністрації Марина Кудерчук привітала учасників колегії, видатних запорізьких спортсменів, тренерів, працівників сфери фізичної культури  із вдалим завершенням спортивного року.

− Наша область має славетні спортивні традиції, тут виховали спортсменів, імена яких знають в усьому світі. Ми будемо й надалі сприяти розвитку фізичної культури та спорту в регіоні, тому одним із пріоритетних завдань обласної влади є підтримка та створення належних умов, спрямованих на соціалізацію, самореалізацію та національно-патріотичне виховання молоді, − зазначила заступниця голови облдержадміністрації.

Під час колегії кращих представників спортивної спільноти та переможців регіональних змагань було відзначено подяками, грамотами та нагородами. 

Підготовці до нових спортивних перемог було присвячене друге питання порядку денного колегії. Як розповіла начальниця Управління молоді, фізичної культури та спорту Наталія Власова, наступного літа, з 24 липня до 9 серпня, атлети з п’яти континентів планети розіграють нагороди у 33 видах спорту.

− Здобути медаль найпрестижніших змагань світу матимуть шанс і представники Запорізької області. Наша мета — скоординувати зусилля всіх структур області та зосередитися на завершальному етапі відбіркових олімпійських змагань. Наказом Міністерства молоді та спорту України затверджено склад спортсменів – кандидатів для участі в Іграх XXXII Олімпіади 2020 року в м. Токіо, яким визначено елітну групу спортсменів, провідну і перспективну. До складу елітної групи входять 152 спортсмени, серед яких 9 запорізьких. До складу провідної групи входять 142 спортсмени, серед яких 16 запорізьких. А до перспективної 100 спортсменів, 3 з яких запорізьких. Наразі триває кваліфікаційний відбір у видах спорту, в рамках якого спортсмени виборюють право на участь в Олімпійських змаганнях, — зазначила Наталія Власова. 

За словами начальниці Управління, обласна влада сприяє підготовці спортсменів Запорізької області до найважливіших стартів чотириріччя. З метою сприяння підготовці запорізьких спортсменів у Токіо у формі стипендій Управлінням молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації виплачено 1957 600 грн 51 провідному запорізькому атлету, одноразову грошову премію 25 спортсменам області – чемпіонам та призерам чемпіонатів світу та Європи у сумі 224 тис. грн. Кошти у сумі 11100,650 тис. грн, спрямовані на навчально-тренувальні збори, а також 6698,887 тис. грн, на участь у всеукраїнських та 5510,98 тис.грн на участь в міжнародних змаганнях протягом 2019-2020 років.

Вклад запорізьких спортсменів в загальну скарбничку спортивних досягнень України на Олімпійських та Паралімпійських іграх досить великий. Тому для відзначення олімпійців та паралімпійців з обласного бюджету на виконання заходу програми «Виплата одноразової грошової премії спортсменам області, згідно з рейтингом їх виступів, на Олімпійських, Паралімпійських іграх» передбачена сума у розмірі 4 млн грн.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

(., 0Kb)

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів