Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Мелітопольському районі запроєктовано створення ще шести громад

13 грудня 2019 - 15:22

Під головуванням керівниці апарату облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад Запорізької області, в якому взяли участь представники об’єднаних територіальних громад області, депутатського корпусу Запорізької обласної ради, виконкому Запорізької міської ради та Дніпрорудненської міської ради. Учасники засідання обговорили перспективний план формування територій громад Запорізької області.

-         Ми проводимо засідання робочої групи щодо внесення змін до перспективного плану формування об’єднаних територіальних громад. Наступний 2020 рік – це останній термін процесу формування об’єднаних громад. Тож вибори у 2020 році мають відбутися на новій територіальній основі. На сьогодні у Запорізькій області створено 60 об’єднаних територіальних громад і кожна з них – це окремий успіх. Із 20 районів  області території чотирьох  повністю покриті об'єднаними територіальними громадами: Великобілозерського, Оріхівського, Чернігівського та Більмацького, що є найвищим показником по Україні. Запорізька область упевнено утримується серед лідерів та посідає почесне місце серед інших регіонів України. Перспективний план на 100% охоплює територію Запорізької області, тож триває процес об’єднання громад. На сьогодні вже понад 70% території області покрито громадами. З початку року створено сім громад, наразі очікуємо на створення ще однієї громади у Вільнянському районі. Міністерство розвитку громад надало критерії спроможності громад. І приємно відзначити, що запорізькі громади мають високий та середній рівень спроможності. Проте 10 громад не відповідають критеріям кількості дітей шкільного та дошкільного віку. Зрозуміло, що маленькі громади не відповідають усім визначеним критеріям та не можуть виконати всі повноваження на місцях. Тому буде прийнято рішення про укрупнення існуючих громад для їх спроможності та розвитку, - зазначила Зінаїда Бойко.

Учасники засідання розглянули пропозиції щодо внесення змін до перспективного плану формування територій громад Запорізької області по Мелітопольському, Приморському та Василівському районах. Також обговорили пропозицію Запорізької міської ради щодо формату Запорізької міської територіальної громади.

За підсумками засідання робочої групи прийнято рішення внести зміни до перспективного плану в частині Мелітопольського району, зокрема, в районі запроєктовано створення шести об’єднаних територіальних громад: Костянтинівської сільської, Мирненської селищної, Новенської сільської, Новобогданівської сільської, Семенівської сільської, Терпіннівської сільської.

По Приморському та Василівському районах члени робочої групи не дійшли згоди щодо внесення змін до перспективного плану.

Пропозицію Запорізької міської ради щодо формату Запорізької міської територіальної громади вирішено направити до територіальних громад Запорізького та Вільнянського районів, яким пропонують увійти до міської ОТГ, для обговорення та надання своїх пропозицій.

З урахуванням прийнятих членами робочої групи рішень надано відповідні доручення щодо розроблення проєкту змін до перспективного плану формування територій громад Запорізької області та направлення його в установленому порядку до Кабінету Міністрів України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів