Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Затверджено план дій щодо підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у регіоні в 2020 році

29 листопада 2019 - 12:35

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Андрія Антонова відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Серед інших питань погоджено план дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2020 році.

Заступник директора Департаменту – начальник управління планування та з питань запобігання надзвичайних ситуацій і організаційної роботи Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Андрій Булавінов повідомив, що у кліматичних та рельєфних умовах  області немає умов для формування небезпечних паводків, але існують передумови виникнення небезпечних зимових та весняних повеней.

З метою забезпечення організації заходів, спрямованих на недопущення виникнення надзвичайних ситуацій у весняний період під час пропуску льодоходу, повені та паводків, Департаментом з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації спільно з Головним  управлінням ДСНС України у Запорізькій області розроблено «План дій структурних підрозділів обласної  державної адміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування щодо підготовки до пропуску льодоходу,  повені і паводків на території Запорізької області у 2020 році».

З урахуванням попередніх оцінок необхідно відкоригувати карти-схеми зон можливого виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із пропуском льодоходу, повенями і паводками. Заплановано також визначити об’єкти життєзабезпечення населення, транспорту, енергетики, зв’язку та інші об’єкти господарювання, що можуть зазнати негативного впливу природних явищ, та розробити заходи щодо забезпечення їх сталого функціонування під час повені. Передбачено створити обласний, районні та міські штаби та оперативні (мобільні) групи для керівництва роботами під час пропуску льодоходу, повені та паводків.

Відповідним службам доручено провести комплексну перевірку стану мостів та підмостових русел автомобільних і залізничних мостів щодо їх спроможності до пропуску паводкових вод; здійснити заходи щодо забезпечення безперебійної роботи водозаборів господарсько-питного призначення, водопровідно-каналізаційних споруд і мереж, систем зливової каналізації населених пунктів, дренажних систем, природних і штучних дренажів для відведення талої та дощової води в умовах можливої повені та паводків.

Особливу увагу необхідно звернути на забезпечення сталого функціонування протипаводкових комплексів і додержання режимів роботи водосховищ у басейнах малих річок Запорізької області та р. Дніпро.

Головам райдержадміністрацій доручено розробити та затвердити  аналогічні районні плани дій. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських

В Запоріжжі кращим працівникам органів прокуратури вручили нагороди на честь Дня Незалежності України

Незалежність – це не просто слово: головне державне свято в Запоріжжі проходить під звуки повітряної тривоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.08.2024

Впродовж доби окупанти 306 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 912-го дня війни

Запоріжжя впевнено крокує у майбутнє: на правому березі міста зводять сучасну «підземну» школу

«Все буде UA!»: в Запоріжжі погасили нову марку від Укрпошти

Символ боротьби за волю: у Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка прапорів