Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці святкують День міста на Покровському ярмарку

12 жовтня 2019 - 14:42

Вихідними Запоріжжя відзначає День міста. З цієї нагоди традиційно починаючи з 60-х років у обласному центрі проводять масштабний Покровський ярмарок. Цього року урочистості відбуваються в новому форматі.

 У святковому відкритті заходів, присвячених Дню міста, взяв участь голова облдержадміністрації Віталій Туринок разом із родиною.
На головній сцені дитячі та народні колективи подарували запоріжцям розважальну програму. Уся територія Покровського ярмарку була розбита на локації. Віталій Туринок разом із головою обласної ради Григорієм Самардаком та заслуженим артистом України Олегом Скрипкою відвідали усі зони ярмарку та придбали для себе народні товари.

На території стадіону біля каскаду фонтанів «Райдуга» працювала локація «Площа Ярмарочна». Саме тут розташувались презентаційні стенди від районів області та міста.

У Вознесенівському парку була представлена локація «Козацький ярмарок». Понад 500 майстрів народних промислів з усієї країни взяли участь у виставці-ярмарку. Поряд триває виставка квіткових фігур та композицій.

На паркувальному майданчику перед каскадом фонтанів «Райдуга» розташувались дві локації: «Ярмарок Made in Ukrainе» та «Книголісся». Тут виставляються відомі торговельні марки, бренди та підприємці з усієї України та великий книжковий ярмарок з масою дитячих майстер-класів.

Упродовж двох днів на алеях каскаду фонтанів «Райдуга» працюватиме вже відома для запоріжців локація «Пікнік на Райдузі».

Організатори анонсували, що перед запорізьким глядачем виступатимуть «Декаданс», «Хорта», «Воплі Відоплясова», «ТНМК», AVIATOR, Ярмак та учасники футбольного клубу «Маестро».

Загалом, упродовж вихідних працюватимуть три сцени, на яких виступатимуть не лише професійні артисти, а й співробітники ДСНС, Національної поліції та хореографічні колективи.

– Дійсно чудове сімейне свято. Не можемо ми, запоріжці, без ярмарку. Цього року Покровський ярмарок став компакнішим, але різноманіття товарів не стало менше. І як ми бачимо за кількістю людей, що вже тут з самого ранку, свято вдалося. Кожен знайде для себе і родини товари й відпочинок для душі. Всіх зі святом, запоріжці, – зазначив Віталій Туринок.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських