Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі пройшла битва стартапів YBG

30 вересня 2019 - 15:29

Вихідними у коворкінг-центрі «EdisonSpace» за участі директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Оксани Матвіїшиної відбулась битва стартапів серед молоді «Young business generation YBG». Захід відбувався в рамках реалізації Комплексної програми розвитку підприємництва. Організатором конкурсу стала Державна організація «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області».

− Розвиток власного стартапу – це не тільки відмінна можливість здійснити мрію про життя без начальників і будильників, а й спосіб реалізувати свої природні бажання, вміння, а також допомогти людям. Українські стартапи вже неодноразово звертали на себе увагу міжнародної спільноти своєю інноваційністю та залучали мільйонні інвестицій розвитку, – відзначила Оксана Матвіїшина, відкриваючи захід.

Спікерами заходу, які поділилися з присутніми своїми секретами успішного ведення бізнесу, виступили: Ольга Богуславська – бізнес-тренер, СЕО тренінгова компанія «Boguslavska»; Ілона Наникіна – тренер по риториці; Лариса Церетелі – голова громадської організації «Центр медіації та екаунтінгу «Точка зору»; Ганна Борзенко – підприємниця; Марія Шаврина – підприємниця; Олена Стратієвська – бізнес-тренер, SMM-менеджер.

Попередньо на участь у битві стартапів було надано 15 різнопланових проєктних ідей, в основному від представників бізнес інкубаторів, мережа яких активно розвивається при вищих навчальних закладах області. Протягом місяця три ментори працювали над змістом поданих бізнес-планів, надавали поради та пропозиції конкурсантам.

За результатами презентацій бізнес-ідей члени експертної комісії визначили трьох переможців: перше місце – проєкт «Сімейна еко-ферма» Руслана Гаврилюка; друге місце – проєкт «Дизайн-Студія «Zverkova» Юлії Зверкової; третє місце – проєкт «Крафтовий шоколад Red Elephant» Дмитра Кравцова. Переможці отримали сертифікати на послуги експертів з подальшого доопрацювання своїх бізнес-ідей, зокрема, їх розміщення на краундфандингових майданчиках.

Крім того, всі учасники битви відзначені призами від членів журі та спікерів.

− Розвиток особистих компетенцій молоді, підтримка їх ініціатив та бізнес-ідей є одним з пріоритетних напрямків діяльності обласної влади. Але ми прагнемо не лише навчити молодь, а й надати їм реальні можливості для започаткування власної справи. Вже два роки поспіль автори найкращих бізнес-планів серед інкубантів отримують з обласного бюджету по 100 тис. грн на реалізацію своїх ідей. До речі, ми як раз оголосили такий конкурс у цьому році. Тож запрошуємо учасників інкубаторів взяти активну участь та позмагатися за перший вагомий вклад у власний бізнес, − зазначила Оксана Матвіїшина.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.08.2024

Впродовж доби окупанти 287 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.08.2024

Впродовж доби окупанти 335 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області.

Виставки, спортивні заходи, панельна дискусія та концерт: прифронтове Запоріжжя святкує День Незалежності України

Служити і захищати: у Запоріжжі відзначили кращих поліцейських