Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Причини «рейдерства» - у недосконалості законодавства

11 грудня 2008 - 13:48

Останнім часом в області – власне, як і по всій країні - спостерігається тенденція до активізації процесу перерозподілу власності шляхом так званого рейдерства. Протягом 2007-2008 років майнові права 21 підприємства регіону стали об'єктом протиправних посягань, до обласної виконавчої влади надійшли понад 40 звернень громадян щодо порушення їх майнових та фінансових прав. Ситуацію навколо них робоча група регулярно розглядає на засіданнях, відповідні матеріали передаються до правоохоронних органів.

Олександр Старух дав позитивну оцінку проведеній роботі та наголосив на необхідності посилити діяльність з протидії «рейдерству» на місцях, узгодивши дії всіх гілок влади.

- Але це не є єдиним нашим завданням. Ми маємо не лише розглядати та відпрацьовувати звернення щодо «рейдерських» дій, але й проводити їх аналіз та узагальнення, - зазначив посадовець. - Обласна робоча група має виходити з відповідними пропозиціями до центральних органів влади, адже причиною поширення «рейдерських» атак є недосконалість чинного законодавства.

До Секретаріату Президента і Уряду України вже направлено звернення обласної державної адміністрації, в якому містяться пропозиції щодо законодавчого врегулювання прав органів прокуратури оскаржувати незаконні рішення третейських судів.

- Недобросовісні третейські судді дискредитують та руйнують судову систему держави і мають особисто відповідати за прийняті протиправні рішення, - висловив переконання Олександр Старух.

Очільник області також зазначив, що центральні органи влади вже дослухались до однієї з ініціатив керівників регіонів щодо внесення змін до законодавчих актів, які стосуються роботи виконавчої служби. Тепер працівники виконавчої служби мають право заходити з рішенням суду на підприємство виключно разом з працівниками правоохоронних органів.

На засіданні також було заслухано інформацію про ситуацію, що склалася у ВАТ «Мелітопольський завод «Автокольорлит». На підприємстві, на думку членів робочої групи, спостерігаються спроби протиправного заволодіння земельними ділянками. Наразі це питання знаходиться на контролі у Фонду Держмайна України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі