Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Приморську відлунав масштабний фестиваль «Ми – українські»

3 вересня 2019 - 14:33

У Приморську завкршився ХХІ Всеукраїнський фестиваль національних спільнот «Ми – українські – We are Ukrainian», який після шестирічної перерви відродився у новому форматі. Та його головна ідея залишилася незмінною - «За міжнаціональну злагоду та порозуміння».

Як повідомили у Департаменті культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, у фестивалі взяли участь понад 500 учасників, 35 художніх колективів національних меншин, які прибули із Запорізької, Донецької, Одеської та інших областей.

Відкриття фестивалю почалося з ходи з національними прапорами, презентацій творчих делегацій учасників, друкованих видань національно-культурних товариств, компакт-дисків, відео та аудіо записів творів мистецтва. Два дні у центрі Приморська звучали пісні та мелодії різних народів. Колективи також відвідали з концертами села Преслав, Борисівку та Новоолексіївку, де їх захоплено зустрічали селяни.

Керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко привітала учасників та гостей свята, відзначивши, що фестиваль відродився і тепер упевнено крокує в майбутнє. Про це свідчить те, що до Приморська приїжджає все більше колективів і відвідувачів. Фестиваль стає брендом та візитівкою району.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації  Владислав Мороко високо оцінив виступи творчих колективів, які представили самобутність своєї національної культури, та вручив почесні грамоти Департаменту.

Довідково.

Ідея фестивалю мистецтв національних культур «Ми – українські» народилася в 1998 році і була підтримана національно-культурними товариствами області та керівництвом Приморського району. Вперше захід відбувся 27-29 травня 1999 року. Невдовзі фестиваль отримав обласний статус, а в 2000 році  став всеукраїнським. У ньому брали участь представники Болгарії, Молдови, Білорусі. Загалом захід об’єднав понад 600 учасників та гостей з м. Києва, Харківської, Одеської, Львівської, Миколаївської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької областей, Автономної Республіки Крим, які презентували 18 національних спільнот України. Останній раз фестиваль проводився в 2012 році під девізом «За міжнаціональну злагоду та порозуміння! 150 років переселення болгар на землі Таврії». У вересні 2018 року, після шестирічної перерви, фестиваль відродився у новому форматі і став ХХ ювілейним всеукраїнським фестивалем «Ми – українські – We are Ukrainian».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій