Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька молодь долучилася до визначення пріоритетів державної молодіжної політики

2 вересня 2019 - 12:51

У Вінниці завершився всеукраїнський захід «Молодіжна політика в Україні: партнерство та перспективи розвитку», організований Міністерством молоді та спорту України.

Захід зібрав майже 150 представників органів виконавчої влади й місцевого самоврядування, які відповідають за розвиток молодіжної політики, працівників молодіжних центрів та громадських організацій з усієї України, серед них були і представники Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації.

Протягом двох днів учасники дискутували на тему «Молодіжна політика: куди йдемо?», під час якої обговорили з фаховими експертами пріоритети та перспективи молодіжної політики, розробляли пропозиції до проєкту Стратегії державної політики в молодіжній сфері до 2030 року, обмінювалися досвідом.

У ході дискусій основними пріоритетами  проєкту Стратегії було визначено: безпеку, здоров’я, спроможність та інтегрованість у світі. Спроможність визначається як підвищення рівня участі молоді, посилення конкурентоспроможності в межах країни та глобально, розвиток волонтерства, громадянських та управлінських компетентностей. Під інтегрованістю мається на увазі підвищення соціальної та культурної включеності у світ, що передбачає обізнаність про життя одне одного, спілкування та обмін знаннями, досвідом, відсутність бар’єрів для самореалізації.

Молодіжна політика має бути орієнтована на розвиток людського потенціалу. Учасники заходу також  відвідали Вінницький обласний молодіжний центр «Квадрат». Це перший в Україні молодіжний центр обласного рівня, діяльність якого поєднує бізнес, владу і громаду, науку, культуру та медіа. Концепція його створення побудована за зразком кращих молодіжних центрів у Європі.

Відвідувачі центру можуть тут проводити концерти, фестивалі, пленери, тренінги, семінари, лекції. В лабораторії, яка обладнана 3D-принтерaми, сканерами, лазерними різаками та іншими найсучаснішими технічними засобами, молодь може проводити дослідження та виготовляти макети. Є в «Квадраті» сучасна студія звукозапису та майданчик для створення онлайн радіо і телебачення. Приміщення молодіжного центру повністю пристосоване для людей з інвалідністю. Тут зручне облаштування для людей з вадами слуху та зору, з проблемами опорно-рухового апарата. Є підйомники, звукові маячки, а підлога облаштована тактильною плиткою.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій

Фундамент для майбутніх репарацій: як подати заявку в Міжнародний реєстр збитків через портал «Дія»