Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Студенти Запорізького національного університету відзначили Міжнародний день знань

30 серпня 2019 - 11:48

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін взяв участь в урочистому заході на честь Міжнародного дня знань, які відбулися Запорізькому національному університеті. Головною подією стала посвята першокурсників у студенти ЗНУ та складання  урочистої клятви студента Запорізького національного університету.

Вітаючи студентів, Едуард Гугнін наголосив на тому, що студенстські роки запам‘ятаються на все життя.

- Дуже приємно кожен рік приходити сюди і бачити ваші щасливі обличчя. Сьогодні починається новий період вашого життя. Нині змінюється парадигма сучасної освіти. Звичайно, це торкнеться і вас особисто. Після попередніх років навчання, коли вас змушували отримувати знання, незважаючи на те, потрібні вони чи ні, нині розпочався новий етап, коли ви самостійно обиратимете ті знання, які вважатимете за потрібне, і які допоможуть вам у майбутньому для досягнення  мети, яку ви перед собою поставили. Ви самостійні у виборі свого майбутнього і це дуже важливо. Від сьогодні починається один з найприємніших етапів вашого життя. Я пригадую власні студентські роки, і це найкращі роки життя. Ви знайдете тут друзів і товаришів, з якими спілкуватиметесь все подальше життя. Тож бажаю, аби вас супроводжував позитив. Адже коли ти з радістю навчаєшся, з радістю приймаєш нові знання, то й працювати будеш ефективно, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

Студентів-першокурсників також привітав ректор університету Микола Фролов. Він підкреслив, що ЗНУ — дійсно університет майбутнього. Це вже давно не просто освітній майданчик, а величезний культурний, науковий, спортивний та соціальний осередок активної та талановитої молоді.

За даними інформаційної системи «Вступ.Освіта.UA», що публікує рейтингові списки абітурієнтів,  ЗНУ увійшов до Топ-20 вітчизняних закладів освіти за кількістю поданих заяв, посівши 11 місце в рейтингу. На сьогодні в університеті навчається понад 17 тисяч студентів.

ДОВІДКОВО.

Запорізький національний університет –  заклад вищої освіти державної форми власності, літопис якого ведеться майже 90 років. 24 грудня 2004 року Указом Президента України Запорізькому державному університету надано статус національного.

До структури ЗНУ входить 18 факультетів, Інженерний інститут (утворений після приєднання Запорізької державної інженерної академії), а також відокремлені структурні підрозділи: Криворізький факультет та Економіко-гуманітарний факультет у м. Мелітополі, чотири коледжі – Економіко-правничий, Торговий, Гідроенергетичний та Металургійний; потужна наукова бібліотека, Школа Конфуція з вивчення китайської мови, Центр польської мови і культури ім. Яна ІІІ Собєського, Міжнародний Шекспірівський центр, Центр післядипломної освіти, Центр інтенсивного вивчення іноземних мов, Гете-Інститут та інші мовні освітні центри.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики

Допомога аграріям: Уряд розробив механізм надання спеціальних субсидій