Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

З початку року на підприємствах області майже вдвічі скоротилися борги з виплати заробітної плати

31 липня 2019 - 16:00

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати. У засіданні взяли участь представники відділення Національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області, керівники територій та  підприємств.

− Незважаючи на те, що загальна сума заборгованості із заробітної плати по області у червні збільшилася на 4,4 млн грн або на 4,7% і складає 99,1 млн грн, порівняно з початком цього року борги зменшилися на 91,2 млн грн або на 47,9%. А це майже вдвічі. На жаль, невтішна ситуація з виплатою заробітної плати склалася у комунальній сфері, а також на підприємствах, що знаходяться у процедурах відновлення платоспроможності або визнання боржника банкрутом, − відзначив  Едуард Гугнін.

Борги економічно активних підприємств у червні 2019 року зросли на 4 млн грн (на 10,5%), а проти початку 2019 року зменшились на 99,3 млн грн (на 70,4%) та за станом на 01.07.2019 становили 41,7 млн грн.

Заборгованість на підприємствах, що знаходяться у процедурах відновлення платоспроможності або визнання боржника банкрутом, з початку року зросла на 5 млн грн або на 10,5%, і за станом на 01.07.2019 складала  52,9 млн грн.

На підприємства приватної форми власності припадає 52,1 млн грн або 52,6% від загальної суми боргів по області, комунальної власності – 7,2 млн грн або 7,3%.

Ситуація з виплатою заробітної плати на економічно активних підприємствах комунальної форми власності погіршується. Борги у восьми структурних підрозділах КП «Облводоканал» з початку року зросли на 4,8 млн грн або в п’ять  разів і за станом на 01.07.2019 склали 5,9 млн грн.

При цьому заборгованість із виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери відсутня.

За підсумками обговорення членами комісії  прийнято низку рішень: керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації продовжити роботу з центральними органами виконавчої влади, у сфері управління яких знаходяться підприємства державного сектору економіки, що мають борги із заробітної плати, щодо забезпечення стабілізації господарської діяльності цих підприємств та погашення заборгованості перед їх працівниками; головам райдержадміністрацій, міським головам міст обласного значення тримати на постійному контролі стан виплати заробітної плати на підприємствах комунальної власності та вживати заходів щодо недопущення виникнення заборгованості із заробітної плати перед працівниками цих підприємств.

Запорізькій обласній раді за участю Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації рекомендовано продовжити роботу щодо забезпечення беззбиткової діяльності КП «Облводоканал» та погашення заборгованості із заробітної плати перед працівниками  підприємства.

Енергодарській міській раді спільно з керівництвом КП «Підприємтво комунальної власності» Енергодарської міської ради, а також Приморській міській об’єднаній територіальній громаді спільно з керівником КП «Чисте місто Приморськ»  необхідно забезпечити погашення боргів із заробітної плати на  підприємствах та надати графік їх погашення. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики