Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Надавачі соціальних послуг вчаться якісно працювати з прийомними сім’ями

30 липня 2019 - 08:35

Реалізація права кожної дитини зростати у сім’ї − пріоритетний напрямок державної політики. Для його розвитку створюються прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, сім’ї опікунів, піклувальників.

Для якісного супроводу таких сімей здійснюється підготовка спеціалістів, які в подальшому будуть працювати з прийомними сім’ями, дитячими будинками сімейного типу, сім’ями опікунів, піклувальників.

Для підвищення професійної компетентності надавачів соціальних послуг з методики роботи з сім’ями, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, регіональні тренери Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводять семінари для спеціалістів, які працюють з цією категорією клієнтів. Черговий триденний семінар-тренінг проведено для 21 спеціаліста з м. Запоріжжя, Мелітополя, Запорізького, Вільнянського, Пологівського, Веселівського районів, Павлівської, Петромихайлівської, Біленьківської, Долинської та Михайлівської об’єднаннях територіальних громад. Учасники  навчаються за програмою Міністерства соціальної політики та зможуть надавати якісні соціальні послуги особливій категорії сімей, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Навчання поєднує теорію та практичні вправи, в ході яких набуваються вміння та відпрацьовуються навички.

За словами фахівців, таке навчання особливо актуальне для надавачів соціальних послуг в об’єднаних територіальних громадах, адже більшість з них не мають достатньо досвіду та знань щодо вирішення проблемних питань, які виникають у сім’ях під час виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 Учасники семінару розглянули такі питання: особливості сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення, опіка, піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу; взаємодія центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і служб у справах дітей у процесі встановлення опіки, піклування, створення та забезпечення діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу; вікові особливості розвитку дитини; процес адаптації дитини до нових соціальних умов та адаптація сім’ї до нової дитини; методи сімейного виховання; налагодження взаємодії та порозуміння між соціальним працівником та прийомними батьками, батьками-вихователями тощо.

Підсумковим етапом семінару став залік та видача сертифікатів учасникам, які успішно пройшли курс навчання.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики