Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Територіям необхідно прискорити темпи освоєння коштів для підготовки до нового навчального року

17 липня 2019 - 12:33

Середина липня знаменує  скорий початок нового навчального року. У зв’язку з цим актуальності набирає питання підготовки закладів до старту навчального року.

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Едуарда Гугніна відбулася обласна селекторна нарада з питань упровадження реформи у сфері освіти. На зв’язку зі студією перебували представники всіх територій.

- Як і обіцяли, тепер кожні два тижні будемо проводити наради, щоб райони звітували про стан виконаної роботи. У новому навчальному році наші діти підуть до школи, точніше до нової української школи,  і ми не маємо можливості це відстрочити. Тому прошу максимально відповідально поставитися до виконання завдань з підготовки та забезпечити свої території всім необхідним, - наголосив Едуард Гугнін.

Як повідомили у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, на виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 28.03.2019 були виділені кошти на придбання дидактичних матеріалів, меблів, комп’ютерного обладнання та відповідного мультимедійного обладнання для Нової української школи всім адміністративно-територіальним одиницям на загальну суму 35 080 553 тис. грн.

Відповідно до наданої інформації, за станом на сьогодні практично освоїли кошти у Михайлівському, Приморському, Токмацькому та Бердянському районах. 

Крім цього, на виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 26.12.2018 були виділені кошти на придбання україномовних дидактичних матеріалів 17 адміністративно-територіальним одиницям на суму 5 537 700 тис. грн. Відповідно до наданої інформації, кошти  освоєно лише на трьох територіях.

На виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 26.12.2018 були виділені кошти на ресурсні кімнати 24 адміністративно-територіальним одиницям на суму 16 553 500 тис. грн. Лише сім територій освоїли практично всі кошти.

Як доповіли керівники територій, де дуже низький рівень освоєння коштів, торги вже оголошено, договори – на стадії підписання. Тож усі процедури будуть завершені в середині серпня, а до 1 вересня всі заклади освіти будуть готові приймати учнів. Деякі  питання ще будуть вирішуватися протягом навчального року, проте це не зашкодить навчальному процесу.

 

 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації

Черговий акт тероризму країни-агресорки: загинув чоловік та поранена жінка в одному із сіл Вільнянської громади

Всеукраїнський проєкт «Освітній Суп»: запорізькі школярі можуть долучитися до безоплатних занять з української мови та математики