Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі об’єднані громади передають власний досвід новоутвореним територіям

16 липня 2019 - 16:10

За участю керівниці апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко відбулася нарада на тему «Перші кроки новостворених об’єднаних територіальних громад». У заході взяли участь керівники структурних підрозділів та голови об’єднаних територіальних громад.

Наразі в регіоні утворено 55 об’єднаних територіальних громад, які взяли на себе відповідальність за розвиток своїх територій. На сьогодні в області триває активний процес об’єднання громад та приєднання сільських та селищних рад до вже існуючих об’єднаних територіальних громад та міст обласного значення.

Як зазначила Зінаїда Бойко, 30 червня відбулися перші вибори депутатів та голів у 66 об’єднаних територіальних громадах України, у тому числі – в чотирьох ОТГ Запорізької області. В громадах області обрано 98 депутатів місцевих рад, з них 24 – до Пологівської міської ради Пологівського району, 26 – до Більмацької селищної ради Більмацького району, 26 – до Розівської селищної ради Розівського району та 22 – до Новоолександрівської сільської ради Запорізького району.

- Вітаю новообраних голів  об’єднаних територіальних громад. Ви маєте пам’ятати про відповідальність перед жителями за стабільність, активний розвиток та становлення спроможності громад. Сподіваюся, що ці об’єднані територіальні громади з початку наступного року перейдуть на прямі міжбюджетні відносини. Обласна державна адміністрація завжди відкрита для спілкування та готова надавати методичну допомогу новоствореним об’єднаним територіальним громадами. Тож сподіваюсь на довгу та плідну співпрацю. Ми з вами розглянемо актуальні питання, пов’язані з першими кроками новостворених об’єднаних громад, які мають бути зроблені найближчим часом, та питання, що стосуються економіки, фінансів, освіти, охорони здоров’я та соціального захисту населення. Об’єднані територіальні громади, що існують уже не перший рік, також готові ділитися з вами своїм досвідом та відповісти на запитання, які можуть виникнути під час становлення ваших громад, - підкреслила Зінаїда Бойко.

Учасники наради  також обговорили питання координації взаємовідносин між громадами та обласною владою, проблемні питання  земельних відносин, кооперації бізнесу та громад тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.08.2024

Впродовж доби окупанти 208 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 915-го дня війни

Запорізька область на варті безпеки: 427 Пунктів незламності готові приймати мешканців у разі надзвичайної ситуації