Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юні запоріжці демонструють успіхи на спортивних аренах України та світу

27 червня 2019 - 15:08

Запорізька команда СДЮШОР «Металург» стала переможцем фінального турніру першої ліги ДЮФЛУ у віковій категорії U-17. Матч відбувся у Чернівцях. Сьогодні переможців вітали в облдержадміністрації.

Начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації повідомила, що команда юнаків 2002-2003 років народження СДЮСШОР з футболу ФК «Металург» взяла участь у групових та фінальних змагань Чемпіонату України з футболу серед ДЮСЗ у категорії U-17. На етапах групових змагань зайняла І місце у третій групі. Це дало право взяти участь у стикових матчах. За результатами яких – увійти у фінальну четвірку з 91 найкращих команд України.

Фінальна частина Чемпіонату України ДЮФЛУ проходила у м. Чернівці 22 та 23 червня 2019 року. «Золоті» нагороди розігрували хлопці вікової категорії U-17 чотирьох областей України. Спортсмени СДЮСШОР «Металург» у півфіналі зустрілися з командою однолітків СДЮШОР «Миколаїв». Переможцем змагань стала наша команда, яка перемогла у фіналі мукачевську МФА. Третє місце виборола також СДЮШОР з Миколаєва, яка в зустрічі за бронзу в серії післяматчевих 11-метрових обіграла КОЛІФКС із Костополя.

Наталія Власова нагородила грамотами Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації команду «Металург», директора школи Дмитра Колодіна, старшого тренера-викладача Олега Вєтрова та тренера-викладача Владислава Міщука.

Також на пресконференцію запросили бронзових призерів Всесвітніх ігор з єдиноборств серед школярів Combat Games Олександра Торопова та Єгора Куліша.

Збірній України у Будапешті (Угорщина) вдалося вибороти у цих єдиноборствах 52 медалі (12 золотих, 20 срібних, 20 бронзових) та посісти перше місце командного заліку. Медалі розігрували у дзюдо, тхеквондо, карате, вільній та класичній боротьбі.

У перший день змагань бронзу здобув Олександр Торопов – учень Запорізької гімназії № 31. Тренер Олександра – тренер-викладач Запорізької обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Олімпієць Запоріжжя» Дженіш Караєв.

Учень Запорізького загальноосвітнього багатопрофільного навчально-виховного комплексу №106 Єгор Куліш представляв нашу країну у змаганнях борців греко-римського стилю. Спортсмен посів третє місце «ISF World School Combat Games 2019» у ваговій категорії 44 кг. У першій сутичці Єгор переміг борця з Південної Африки, у другій – бразильця, у складній третій сутичці, програвши з рахунком 3:4 американцю, здобув право боротися за бронзову нагороду, де ще раз впевнено переміг суперника з Південної Африки. Тренер Єгора – тренер дитячо-юнацької спортивної школи №6 Сергій Гаврилюк.

Спортсменів та тренерів також нагороджено грамотами Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»

«Сонячний РеСтарт» – новий навчальний курс для ветеранів та ветеранок