За інформацією Запорізького обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України, за минулий тиждень фахівці розслідували 190 випадків інфекційних захворювань.
Захворюваність гострими кишковими інфекціями (ГКІ) на 25 тижні 2019 року вище рівня минулого тижня на 34%. Зокрема, минулого тижня зареєстровано 190 випадків проти 142. Рівень захворюваності склав на 37,9% нижче максимального рівня.
Захворюваність серед дітей склала 17 випадків проти 9 на минулому тижні.
В цілому по області лабораторно підтверджено 35,3% випадків ГКІ, із них в 37,3% – ротавірусна інфекція.
У 65% випадків ГКІ факторами передачі стали харчові продукти: м’ясо (20,1%), молочна продукція (18,9%), овочі, фрукти (15,7%), риба (10,7%).
У 68% випадків неякісні продукти були домашнього виготовлення (неправильного зберігання). 21,4% купувалися в місцях стихійної торгівлі.
Чому виникають масові харчові отруєння та як уникнути кишкових інфекцій роз’яснюють у Міністерстві охорони здоров’я.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю