Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область та Японія розвивають співпрацю

20 червня 2019 - 10:51

Заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін зустрівся з японською делегацією. Під час зустрічі було обговорено співпрацю Запорізької області та Японії у різних напрямках.

Як зазначив заступник посла Японії в Україні, міністр-радник посольства Японії в  Україні Кадзуя Оцука, Японія підтримує незалежність України та реалізує свої проєкти в регіонах, які постраждали від військової агресії. Запропонована Урядом Японії програма фінансової допомоги для проєктів розвитку призначається для задоволення різноманітних потреб країн, що розвиваються.

Ця програма, яка також відома як «програма Кусаноне», сприяє проєктам, що пропонуються різними організаціями − як неурядовими організаціями, так і місцевими органами влади. Всього в Україні реалізується 127 проєктів на загальну суму 9,116,541 дол. США. У Запорізькій області реалізовано 4 проєкти на суму 316,939 дол. США.

Зокрема, це проєкт модернізації медичного обладнання у Василівській центральній районній лікарні,  проєкт покращення навчальних умов у Томаківській загальноосвітній школі № 1, проєкт модернізації медичного обладнання у Мелітопольській міській лікарні № 2,  проєкт модернізації медичного обладнання у Запорізькому обласному протитуберкульозному клінічному диспансері.

− Запорізька область має три основні вектори розвитку. Це промисловість, сільське господарство та туризм. Наразі в області працює низка промислових підприємств, що забезпечують сталий розвиток не лише регіону, а й країни. Також понад 70% області – це сільські регіони, що мають певний потенціал для розвитку. Третій вектор – це розвиток туризму. Цьому сприяє Азовське море, біля якого розташовано безліч баз та таборів відпочинку. Проте, Кирилівка та Бердянськ потребують розвитку інфраструктури. Запорізькі курорти цікаві не лише для українців, а й для іноземних туристів. Також Запорізька область – регіон, який приймав вимушених переселенців. Їх кількість сягала 110-115 тисяч. Наразі в області постійно проживають понад 50 тисяч вимушених переселенців. Проте, за цей час вони стали повноправними членами громади. Основна проблема – це створення нових робочих місць та надання мікрогрантів для розвитку власного бізнесу, − зазначив Едуард Гугнін.

Кадзуя Оцука відзначив, що плідні взаємовідносини між Японією та Запорізькою областю будуть лише розвиватися, зокрема це товарообіг, обмін культурними проєктами та розвиток туризму.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»