Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До 80-річчя області стартував обласний етап військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

11 червня 2019 - 15:02

Сьогодні на базі Запорізького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Захисник» відкрився ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Він присвячений 80-річному ювілею Запорізької області. Як зазначила під час урочистого відкриття змагань директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова, цей захід – прекрасна нагода вшанувати славних земляків – запорозьких козаків.

- Така велика кількість джур на цьому плацу свідчить про те, що гра набула масового характеру на теренах області. Попереду на  вас чекає дуже цікава та напружена конкурсна програма гри, яка проводиться в умовах, наближених до польових. Гра спрямована на набуття вами відповідних навичок та вмінь зі стройової та силової підготовки, стрільби з пневматичної зброї, саперної підготовки, подолання військової смуги перешкод, визначення рівня знань з військової історії України, сучасних Збройних Сил України, надання першої долікарської допомоги, виконання рятувальних робіт,  виявлення витривалості і відваги. Бажаю вам, майбутні захисники нашої держави, гідно представити свої райони та заклади освіти на обласному етапі та підтвердити, що в душі кожного юного українця живе козак, який нічого не боїться і завжди готовий захищати рідну землю, - привітала учасників  Тетяна Озерова.

У змаганнях беруть участь команди (рої) з числа учнів закладів загальної середньої освіти та вихованців закладів позашкільної освіти, а також  дитячо-юнацьких громадських організацій.

Як повідомили у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, в обласному етапі беруть участь 30 команд-переможців І етапу (районного/міського, ОТГ) з Комунарського, Олександрівського, Хортицького, Шевченківського районів міста Запоріжжя; міст Бердянськ, Мелітополь, Токмак; Більмацького, Василівського, Вільнянського, Запорізького, Мелітопольського, Новомиколаївського, Приморського, Розівського, Токмацького районів; Осипенківської ОТГ Бердянського району, Чкаловської ОТГ Веселівського району, Гуляйпільської, Воздвижівської ОТГ Гуляйпільського району, Водянської ОТГ Кам’янсько-Дніпровського району, Оріхівської, Комишуваської ОТГ Оріхівського району, Михайлівської, Роздольської ОТГ Михайлівського району, Приазовської, Приморської, Якимівської об’єднаних територіальних громад; Запорізької спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів «Козацький ліцей» та Запорізької спеціалізованої школи-інтернату ІІ-ІІІ ступенів «Січовий колегіум».

Учасники гри змагаються у таких військово-спортивних та туристсько-спортивних конкурсах: «Упоряд» (стройова підготовка; оцінка зовнішнього вигляду, одностроїв, зорганізованості та якості виконання упорядових наказів; виконання маршової патріотичної пісні); «Смуга перешкод»; «Рятівник» – змагання з надання першої долікарської допомоги та елементів рятувальних робіт; гра «Відун» – інтелектуальні змагання з історії України, доби козаччини, українських військових формувань різних епох, сучасних Збройних Сил України; «Бівак» (таборування – оцінка побуту, чистоти, доцільності розміщення, дотримання санітарно-гігієнічних норм, стан спорядження, особистих речей, посуду тощо); «Ватра» – представлення творчо-мистецького звіту рою; «Стрільба» – змагання зі стрільби з пневматичної гвинтівки по мішені на дистанції 10 метрів; змагання з фізичної, саперної підготовки,  метання гранат; «Лава на лаву» та тактична «Теренова гра».

Щоденно, протягом п’яти днів, кожен рій буде виборювати право представляти Запорізьку область на всеукраїнському етапі гри, який відбудеться у липні на Дніпропетровщині на базі дитячого реабілітаційного центру «Перлина Придніпров’я».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»