Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Науковці з України та Європи діляться досвідом впровадження педагогічної інновації в освітній процес

7 червня 2019 - 12:36

На базі Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького триває ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Особистісно-професійний розвиток учителя Нової української школи: світові освітні практики, український контекст».

Сьогодні, у рамках роботи конференції, відбулась робоча нарада під головуванням першого заступника Міністра освіти і науки України Павла Хобзея. Учасники конференції презентували досвід впровадження педагогічної інновації в освітній процес закладів загальної середньої освіти. Участь у урочистому відкритті та роботі другого дня конференції взяла перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян.

- Сьогоднішня подія – це чудова нагода для науковців та освітян з різних країн обмінятися науковим та практичним досвідом, новими напрацюваннями та методиками. Ваш обмін думками та досвідом сприятиме особистісно-професійному розвитку вчителів в умовах реалізації Концепції Нової української школи. Дасть змогу розкрити потенціал та можливості особистісного шляху педагога до успіху. Підготувати майбутніх інноваторів та громадян, які вміють ухвалювати відповідальні рішення та дотримуються прав людини. Щиро бажаю організаторам та учасникам Конференції плідної роботи, конструктивного діалогу та нових вагомих здобутків, - привітала учасників конференції Елла Слепян.

Як повідомили у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, участь у роботі конференції беруть представники з Вищої лінгвістичної школи в Ченстохово (Польща), Гомельського державного університету імені Франциска Скорини (Білорусь), Шуменського університету «Єпископ Костянтин Преславський» (Болгарія), Благодійного Фонду The LEGO Foundation (Королівство Данія), Інституту модернізації змісту освіти, Національної академії педагогічних наук України, Відділення вищої освіти Національної академії педагогічних наук України, Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України, Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Бердянського державного педагогічного університету, Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та Хортицької національно навчально-реабілітаційної академії.

У рамках конференції була відкрита педагогічна лабораторія початкової школи, лабораторія психофізіологічних досліджень та психології здоров’я. Також відбувся форум-презентація «Учитель Нової української школи: потенціал і можливості особистісного шляху до успіху», круглий стіл на тему: «Світоглядні орієнтири нового вчителя для нової освіти: проблеми теорії та колізії практики».

Учасники конференції презентували власні наукові, методичні видання, освітні сертифікаційні програми для реалізації концепції Нова українська школа.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»