Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Всеукраїнському фестивалі «Казки України» всі учасники стали переможцями

3 червня 2019 - 12:40

Другий рік поспіль Бердянськ стає колискою дитячої творчості і таланту, на три дні приймаючи гостей та учасників Всеукраїнського відкритого театрального фестивалю дитячих та юнацьких колективів «Казки України».

Організаторами та засновниками театрального свята для талановитих дітей з усієї України виступила громадська організація «ФОРУМ-АРТ» спільно з Департаментом освіти і науки облдержадміністрації та Бердянською міською радою.

Під час урочистого відкриття  фестивалю директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова наголосила, що участь у фестивалі беруть і дитячі театральні колективи дітей з особливими освітніми потребами, які є вихованцями закладів освіти обласного підпорядкування.

- Ми добре розуміємо, що діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, творчості, та радіємо з того, як розвиваються дитячі творчі колективи нашої країни, даруючи величезну насолоду своїм мистецтвом. Театр – це завжди атмосфера свята. Приємно, що вже дев’ять років поспіль у Запорізькій області успішно відбувається обласний фестиваль-конкурс дитячих та юнацьких театральних колективів «Світ театру та Я». Дуже горді, що цього року саме в Запорізькому краї проводиться  ІІ Всеукраїнський фестиваль дитячих та юнацьких колективів. Бажаю всім успіхів, творчої наснаги і високих творчих досягнень, - зазначила Тетяна Озерова.

Основу триденної програми фестивалю «Казки України» склали вистави 14 дитячих і юнацьких театральних колективів та майстерні від членів журі. До речі, до складу журі цього року увійшли режисер, актор, театральний продюсер і педагог, заслужений діяч мистецтв України Віктор Попов, художня керівниця Театру поетичної пісні, керівниця гуртка авторської пісні Запорізького міського палацу дитячої та юнацької творчості Олена Алексєєва, піар-фахівчиня ЮА Харків, Дніпровської, Запорізької філій Національної суспільної телерадіокомпанії України, театрознавиця й драматургиня Наталія Ігнатьєва та художниця-постановниця Запорізького муніципального театру танцю, декораторка, дизайнерка Наталя Петен-Ступакова.

У рамках фестивалю свої вистави продемонстрували такі дитячі та юнацькі театральні колективи: театральна студiя «Теремок» з м. Бердянськ – «Всi мишi люблять сир»; Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» БМР з м. Бердянськ – «Слон довгий нiс»; Запорізький дитячий театр «СВiЯ» – «Бонжур, Моллi!»; театральна студiя «Лицедії» з м. Бердянськ – «Камелiя та скутер, або Як розвеселити Самотнiсть»; народний художнiй колектив, дитячий музичний реабілітаційний театр «Iнклюзив» Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії – казка-мюзикл «Мама»; дитячий театр «Руда ворона» та Молодiжний театр з м.Iрпiнь Київської області – «Суниця під снiгом»; Вільнянська спецiальна загальноосвітня школа-інтернат – «Вовк та семеро козенят на сучасний лад»; дитячий театр «Руда ворона» з м. Iрпiнь Київської області – «Маленькi iсторiї Андерсена»; колектив «Веселка» та Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-iнтернат «Оберiг» – «Iвасик-Телесик»; зразковий аматорський театральний колектив «БравО» з м. Пологи - «День народження Вовка, або Хижий Заєць»; молодiжний експериментальний театр «Карман» та народний театр драми та комедiї «Время» з м. Мелiтополь – «Сповiдь покритки»; театр-студія «Ми» з м. Конотоп Сумської області – «Пітер Пен на межі між дитинством»; народний театр-студія «Колесо» з м. Мелітополь – «Коза-Дереза»; зразковий колектив України, театр ляльок «Петрушка» з м. Мелітополь – «Поросятко Чок».

За результатами фестивалю журі визначило всіх кращими серед кращих, тож кожен дитячий колектив отримав перемогу у певній номінації.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»