Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада розпочинає проєкт соціально-психологічної реабілітації учасників АТО

3 червня 2019 - 09:41

За ініціативи волонтерського комітету при облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» з обговорення технічного завдання для третьої фази міжнародного проєкту «Подолання наслідків конфлікту».

Міжнародний проект «Подолання наслідків конфлікту» реалізується в Запорізькій області за рахунок коштів Світового банку, у співпраці Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України та обласної виконавчої влади. Протягом першого етапу для ветеранів російсько-української війни та переселенців проводили курси з професійної орієнтації, на другому – підприємці – початківці вчилися розвивати власну справу, опановували основи маркетингу та фінансового планування.

За словами координатора комітету Романа П’ятигорця, проєкт технічного завдання розробили фахівці профільного Міністерства. Він включає індивідуальну та групову роботу, психологічну допомогу в кризових ситуаціях (проблеми у родині, зловживання алкоголем, підвищена конфліктність). Особливу увагу буде приділено поверненню до нормального життя наших захисників, що переживають наслідки військової травми. Практикуючі психологи також будуть вивчати, як пристосувалися до життя у новій громаді колишні жителі окупованого Криму та Донбасу, даватимуть поради щодо адаптації під час навчання та практичної роботи.

До обговорення активно долучилися волонтерки – психологи Світлана Алексєєва, Ірина Немировська, Олена Стрілецька, Ірина Дмитрів, ветерани АТО Михайло Пиріг, Артур Коломоєць, Андрій Д’ячко, представники благодійного фонду «Карітас», медичних та психодіагностичних закладів. Вони рекомендували збільшити кількість годин на індивідуальне консультування, розширити цільову аудиторію, чітко визначити логістику та терміни проекту, критерії його ефективності, вимоги до виконавців

Учасники «круглого столу» рекомендували обласній владі погодити технічне завдання з урахуванням наданих пропозицій. Після узгодження остаточної версії документу зі Світовим банком МінТОТ оголосить тендерний відбір виконавця проекту, в якому запорізькі психологи планують спільно взяти участь.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»