Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька Школа вищої спортивної майстерності святкує день народження

31 травня 2019 - 12:12

У далекому 1967 році було збудовано та введено в експлуатацію спортивний комплекс, у якому і зародилася попередниця ШВСМ – «Спортивна школа молоді». Сьогодні вже обласна школа вищої спортивної майстерності відзначає 52-й день народження.

На урочистий захід з цієї нагоди зібралися представники обласної та міської влади, спортсмени і тренери ШВСМ,   ДЮСШ, ветерани та прихильники запорізького спорту. Привітав учасників заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

– Хочу привітати всю спортивну родину області на святі Школи вищої спортивної майстерності. Фізична культура та спорт – це один з головних пріоритетів роботи обласної адміністрації. На сьогодні одним з основних завдань для нас є виховання здорового підростаючого покоління, створення необхідних умов для організації фізкультурно-масової і спортивної роботи в досягненні високих результатів спортсменів краю на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. Обласна школа вищої спортивної майстерності має славетну історію та великі спортивні здобутки. Це та колиска професійного спорту, яка виховала не одну плеяду видатних спортсменів і тренерів, які в різні часи прославили наш край на увесь світ, підкоривши найвищі спортивні п’єдестали. Щиро вітаю нашу школу, наших видатних спортсменів та тренерів з цим чудовим святом, – зазначив Едуард Гугнін.

Посадовець вручив нагороди кращим тренерам-викладачам ШВСМ за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури  почесними нагородами. Грамотами облдержадміністрації відзначено: Заслуженого тренера України Ігоря Бондаренка (плавання), Заслуженого тренера України Ірину Журавльову (стрибки у воду) та Заслуженого тренера України Олександра Трюхіна (бокс).

Показові виступи продемонстрували юні спортсмени провідних відділень школи, зокрема команда юних дзюдоїстів, команда чемпіонів з греко-римської боротьби, представники відділення боксу, спортсмени відділення самбо, відділення тхеквондо ВТ.

Крім цього, на честь  дня народження ШВСМ сьогодні відбувся товариський матч між командами представників Запорізької облдержадміністрації, облради та тренерами ШВСМ у Палаці спорту «Юність». У запеклій боротьбі обидві команди продемонстрували  високу майстерність, командну згуртованість та велике бажання перемогти.

Як повідомили в Управлінні молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, задля збереження провідних позицій запорізьких спортсменів у всеукраїнських та міжнародних змаганнях різного рівня, для піднесення авторитету держави у світовому спортивному співтоваристві, збереження та створення розгалуженої мережі сучасних спортивних споруд, для залучення до занять у дитячо-юнацьких спортивних школах на галузь «Фізична культура і спорт» у 2019 році було виділено 88 млн 176 тис. 968 грн.

Важливе місце у вихованні професійних спортсменів, майбутніх призерів міжнародних стартів посідає обласна школа вищої спортивної майстерності, яка за результатами 2018 року посіла V місце серед 32 шкіл України.

Обласна влада  приділяє велику увагу розвитку матеріально-технічної бази, підтримки спортсменів, тренерів. На сьогодні відремонтовано тренажерну залу, оновлено інвентарну базу, спортсмени забезпечені спортивною екіпіровкою, медикаментами, харчуванням. Триває реконструкція плавального басейну ШВСМ.

У закладі працюють 30 тренерів, 21 з яких має вищу тренерську категорію, 14 – звання «Заслужений тренер України», троє - почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури та спорту».

За всю історію існування Запорізької ШВСМ її вихованцями стали понад 80 тисяч спортсменів міста та області, велика кількість з яких очолюють відділення школи та багатьох спортивних закладів Запорізького краю. Сьогодні здійснюється підготовка спортсменів з 12 видів спорту, підвищують свою спортивну майстерність п’ять заслужених майстрів спорту, 24 майстри спорту України міжнародного класу, 65 майстрів спорту України.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»