Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Еко Форум-2019»: майданчик для формування екологічної свідомості

29 травня 2019 - 12:49

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у ІІІ спеціалізованому міжнародному Запорізькому екологічному форумі. Захід триватиме з 29 по 31 травня  у виставковому центрі «Козак-Палац». Участь у форумі беруть експерти з питань екології, охорони довкілля, представники бізнесу, науки й освіти. До ділових заходів долучаться понад 140 провідних українських та закордонних спікерів з Канади, Німеччини, Польщі, США та Чехії. Організаторами «Еко Форуму-2019» є Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство освіти і науки України, Запорізька міська рада, Запорізька обласна державна адміністрація, Запорізька торгово-промислова палата та інші.

Під час відкриття форуму Костянтин Бриль  повідомив, що нині в Запорізькій області активно діє програма  розвитку лісів. У її рамках за два роки висаджено майже 1100 гектарів нових лісів. Очільник регіону також наголосив на важливій ролі контролю за чистотою довкілля.

- Нині на законодавчому рівні оцінка впливу на довкілля є обов’язковою для будь-якого нового проекту. І навіть при реалізації важливих інвестиційних проектів на обласному рівні питанням збереження екології приділяється чимала увага. Це стосується наших сонячних, вітрових електростанцій, видобування каоліну та інших проектів. Не менш важливим напрямком вважаю і створення заповідних парків, як це сталося, наприклад, із   оголошенням акваторії Азовського моря гідрологічним заказником загальнодержавного значення для збереження та відтворення біологічного різноманіття та водно-болотних угідь міжнародного значення Коса Обіточна та Затока Обіточна. У цьому році  парк «Приморський» отримав статус об’єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення. Вважаю, що ми маємо збільшувати площі природно-заповідного фонду. Адже є місця для виробництва, а є ті, що мають бути суто для природи. Окремо варто відзначити важливість того, що останнім часом до питань захисту екології активно підключається громадськість. Тож  хочу подякувати всім організаторам та учасникам екологічного форуму, який уже втретє збирається в Запоріжжі. Адже у всіх нас має формуватися екологічна свідомість, яка закладається ще з дитинства. Ми маємо не просто хотіти, а й докладати зусиль для того, щоб жити як у Європі. Дуже приємно бачити, що до заходу долучилися всі небайдужі, серед них органи місцевого самоврядування, ОТГ, чимало промислових підприємств, свідомих українців, а також молодь. Упевнений, разом ми зможемо зробити кожне село, місто, громаду та весь регіон кращим, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Протягом трьох днів учасники ІІІ спеціалізованого міжнародного екологічного форуму  «Еко Форум-2019» говоритимуть про глобальні світові тренди, законодавство, «зелену» модернізацію та свідомий вибір екологічного способу життя. Серед тем, які будуть розглянуті: «Екологічні перспективи-2020»; екологія та бізнес; екологія та місто; екологія та громадяни. Загалом у програмі заходу заплановано понад 10 спеціалізованих секцій, а також тренінги, воркшопи, публічні дискусії.

Уже традиційно проводиться і спеціалізована виставка «Еко» за участю великих промислових компаній, малого та середнього бізнесу, комунальних підприємств, науково-дослідних інститутів, інформаційні стенди представлять міста та громади. Також працює дитяча освітня локація. На відкритому майданчику відвідувачам запропонують численні майстер-класи для дорослих і дітей, зони комфортного відпочинку, здорову та корисну їжу.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»