Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підписано Меморандум з територіями щодо створення соціального житла для переселенців

29 травня 2019 - 12:27

За участю першого заступника голови облдержадміністрації Елли Слепян відбулося  підписання Меморандуму про співпрацю щодо впровадження проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ VI» з представниками Українського фонду соціальних інвестицій. Основною метою проекту є підтримка інфраструктурних заходів в українських громадах з високою часткою ВПО шляхом створення для них житла та ремонту об’єктів соціальної сфери, таких як школи та дитячі садки.

Начальник Управління зовнішніх зносин та ЗЕД облдержадміністрації Артур Бойко зазначив, що у 2018 році наглядова рада УФСІ дала старт реалізації двох нових проектів: «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ.VI» (сума гранту Уряду Німеччини на проект – 9 млн євро.) та «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ.VII» (сума гранту Уряду Німеччини на проект – 14,5 млн євро.), метою якого є поліпшення стану закладів охорони здоров’я первинної медицини.

Вітаючи учасників церемонії, перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян підкреслила, що для обласної влади є важливим забезпечення і підвищення спроможності територіальних громад. Одним із компонентів  досягнення цієї мети  є реалізація соціальних інфраструктурних проектів на території області.

– За три роки співпраці УФСІ та місцеві громади впровадили 11 мікропроектів у Запорізькій області, з них: п’ять житлових приміщень, три дитячих садки, дві школи та один інтернатний заклад для місцевих жителів із Мелітополя, Токмака, Комиш-Зорі та Преслава. На реалізацію проектів було виділено 60 млн грн. Ці кошти спрямовані на відновлення або покращення базових соціальних послуг,  створення інноваційних соціальних послуг для вразливих груп населення. Сподіваюсь на плідну співпрацю фонду по чотирьох об’єктах у Запорізькій області в рамках проекту і, звичайно, у майбутньому, – наголосила Елла Слепян.

Під час урочистої церемонії підписання меморандумів заступник виконавчого директора Українського фонду соціальних інвестицій Олег Овчінніков та представники територій скріпили підписами і дали старт  реалізації наступним проектам: субпроект «Створення житлових умов для ВПО в м. Мелітополь по вул. Беляєва, 16, (соціальне житло - квартири) / KfW»; субпроект «Створення житлових умов для ВПО в м. Мелітополь по вул. Брів-ла-Гайард, 6, (соціальне житло - квартири) / KfW»; субпроект «Створення житлових умов для ВПО в м. Токмак, (соціальне житло - квартири) / KfW»;  субпроект «Створення житлових умов для ВПО в с. Ланцеве, Більмацький район (соціальне житло - квартири)/ KfW».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі

Допомога ВПО, підтримка освіти та медицини: до Запоріжжя приїхав гуманітарний координатор ООН в Україні Матіас Шмале

Допомога поруч: як діяти постраждалим від ворожих дій запоріжцям

Збитки на сотні тисяч гривень: наслідки масованої атаки ворожими «шахедами» по Запоріжжю

Державний пакет акцій АТ «ІнститутТитану» – на приватизаційному аукціоні

Чергова терористична атака по мирному місту: троє загиблих та троє поранених у Запоріжжі

В Запоріжжі відбулося засідання міжфракційного депутатського обʼєднання «Добробат»