Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Школа безпеки» навчає дітей діяти в екстремальній ситуації

14 травня 2019 - 14:20

«Знати, щоб передбачати, передбачати, щоб діяти» - під таким гаслом на острові Хортиця проводиться обласний етап Всеукраїнського дитячого громадського руху «Школа безпеки». Керуючись цим принципом, учасники заходу демонструють свої знання та вміння на чотирьох етапах, умови яких є максимально наближені до реальних. Загалом у заході беруть участь сім команд  учнів навчально-виховних закладів із Запоріжжя, Енергодара, Поліг та Веселівського району.

Організаторами практичного заходу є Департамент освіти і науки облдержадміністрації, ГУ ДСНС України у Запорізькій області, Запорізьке обласне відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки» та ЗНВК «Запорізька Січ» військово-спортивного профілю.

Як наголосили організатори, головна мета – популяризувати серед дітей та підлітків основи здорового та безпечного способу життя, сформувати у них навички виживання в умовах, наближених до екстремальних, розвивати культуру безпеки життєдіяльності, а також підвищити рівень практичної підготовки до дій у надзвичайних ситуаціях.

Упродовж трьох днів на учнів чекає активна програма. У перший день  юні рятувальники пройшли психологічне тестування, етап «Медичний», демонстрували бойове розгортання та дії в зоні хімічного ураження. Представники команд змагалися на швидкість в одяганні бойового одягу, здійснювали дії для порятунку постраждалого у зоні хімічного ураження та свої вміння користуватися засобами індивідуального захисту. Не менш корисними для практичного застосування були естафета з пошуково-рятувальної роботи в умовах природного середовища, рятування постраждалого з високої будівлі, спуск потерпілого із супроводжуючим тощо.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі