Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Уже за місяць «НІБУЛОН» планує завершити основні будівельні роботи на новому терміналі у Тернівці»

14 травня 2019 - 11:45

Як зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, нині на будівельному майданчику в с. Тернівка Вільнянського району працює 75 будівельних організацій. У дуже стислі терміни вони показують реальний результат. Тож незабаром аграрії Вільнянщини та прилеглих районів зможуть оцінити всі переваги співпраці з «НІБУЛОН».

- Уже за місяць «НІБУЛОН» планує завершити основні роботи з будівництва нового терміналу у Тернівці. Нині в Запорізькій області вже показали свою ефективність перевантажувальні термінали компанії «НІБУЛОН» у Біленькому та Кам’янці-Дніпровській. Наразі наші аграрії чекають на ще один термінал у Тернівці. Це позитивно позначиться на автошляхах регіону, які не потерпатимуть від перевантажених зерновозів, що прямують до Херсона, Миколаєва та Одеси. Не варто забувати і про те, що інвестор створює робочі місця, сплачує податки до бюджетів територій, на яких працює, а також допомагає розвиватися громадам. Тож щиро дякую Олексію Вадатурському та компанії «НІБУЛОН» за співпрацю та допомогу у розвитку Запорізького краю, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За інформацією ТОВ СП «НІБУЛОН», нині готується до здачі під ключ приміщення вагової. На завершальній стадії - будівельні та оздоблювальні роботи в адміністративно-лабораторному корпусі, їдальні та трансформаторній підстанції. Всі вони будуть здані замовнику в двадцятих числах травня. Крім цього, ТОВ «НК БУД» завершує загальнобудівельні роботи в механічних майстернях та пожежному депо.

Тим часом ТОВ «Будівельна компанія» та ТОВ «ЦКС» розпочали обшивати профлистом автомобілерозвантажувач та робочу вежу, висота якої близько 49м. А спеціалісти ТОВ «Спецмонтажінжиніринг» працюють над монтажем верхніх перехідних галерей. У розпалі також роботи з підготовки фундаментів під металеві ємності, яких тут буде змонтовано 20 штук загальною місткістю 76 тис. тонн (12 ємностей по 5,5 тисячі тонн, чотири ємності по 2,3 тисячі тонн та чотири ємності для вологого зерна на 200 тонн кожна). Варто відзначити, що основи під ємності, як і основні технологічні об’єкти перевантажувального терміналу, серйозно зміцнюються за рахунок залізобетонних паль, загальна кількість до забиття яких близько 3500 одиниць.

Згідно з установленим графіком виконуються роботи і на вантажному причалі терміналу. Так, на сьогодні ТОВ «Укрдобробуд» завершило прокладання всіх систем каналізації та розпочало  бетонування причалу. Також розпочато роботи з прокладання рейко-шпальної решітки під суднонавантажувальну машину британського виробника TELESTACK Ltd з продуктивністю відвантаження на водний транспорт 500 т/год.

За словами генерального директора ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексія Вадатурського, перед усіма задіяними в будівництві підрядними організаціями поставлено завдання ввести об’єкт в експлуатацію у червні поточного року. Досягнення цієї стратегічної цілі Олексій Вадатурський тримає на особистому контролі.

- Всі основні роботи повинні бути завершені до 15 червня. Зерно не буде чекати, і збіжжя нового врожаю вже буде транспортуватися річкою зі збудованого нами терміналу. Будь ласка, мобілізовуйте людей для цілодобової роботи. Ми повинні це зробити. Нам усе вдасться, - звернувся до підрядників генеральний директор ТОВ СП «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі