Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реалізація соціально важливих проектів будівництва знаходиться на контролі обласної влади

11 травня 2019 - 14:50

Під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова відбулась робоча нарада, яка стосується об’єктів будівництва басейну школи вищої спортивної майстерності, басейну Хортицької національної академії та будівництва берегоукріплювальних споруд у м. Бердянськ. В обговоренні питань взяли участь директор Департаменту капітального будівництва Сергій Бєлєвцов, фахівці структурних підрозділів облдержадміністрації, депутати обласної ради.

Робочий проект будівництва басейну школи вищої спортивної майстерності розроблено у 2017 році. Фінансування реконструкції передбачене з Державного фонду регіонального розвитку (90%) та обласного бюджету (10%).

За інформацією Департаменту капітального будівництва, робочим проектом передбачено будівництво нової частини чинного спортивного комплексу по вул. Перемоги, 68 у м. Запоріжжя. Проект спрямовано на покращення умов тренування в басейні, а також організацію площі з обслуговуючими приміщеннями для дзюдоїстів.

В одноповерховому прольоті, який перекриває безпосередньо басейн, передбачаються вбудовані приміщення, в яких розміщені тренерські, технічне приміщення з вентиляційним, електричним та тепломеханічним обладнанням.

В двоповерховому прольоті проектом передбачено додатково жіноча та чоловіча роздягальні. На першому поверсі передбачено медичний кабінет, зручний для відвідування і дзюдоїстів і плавців. На першому поверсі розташовано зал загальної фізичної підготовки, який може бути використано, як спортсменами дзюдоїстами так і плавцями для розминки.

Також робочим проектом передбачено будівництво басейна в Хортицькій національній навчально-реабілітаційній академії.

В будівлі на першому поверсі розміщуються: вестибюль, реєстратура, гардеробна, хол для відпочинку, буфет на 9 посадкових місць з підсобними приміщеннями, санвузли для відвідувачів і персоналу;  реабілітаційний басейн; ліфт з тамбуром і приміщенням керування; роздягальні, душові та санвузли, із місцями для інвалідів; галокімната, масажний кабінет, адміністративне приміщення, побутове приміщення, технічні приміщення.

На другому поверсі розташовані: зал басейну для спортивно-реабілітаційних та учбово-тренувальних занять; тренерська, інвентарна, фотарій, зона підготовчих занять, кімната чергового інструктора та медсестри, технічні приміщення.

Для маломобільних груп населення на зовнішніх входах запроектовані пандуси, для транспортування людей з першого на антресольних поверху установлюється ліфт; в приміщеннях роздягальних та санвузлах запроектовані окремі кабінки з урахуванням вимог для доступності них інвалідів.

Через виникнення необхідності у проведенні додаткових робіт зросла вартість цих проектів. Під час роботи виявлено низку недоліків у проектах, тож необхідно провести їх корегування. Проте проведення ремонтних робіт максимально ускладнює відсутність фінансування.

Депутати обласної влади внесли свої пропозиції щодо можливого розв’язання цього питання.

Також учасники засідання обговорили питання будівництва берегоукріплювальних споруд у Бердянську. Робочим проектом передбачено: будівництво берегоукріплювальних споруд, що належить до природоохоронних заходів і направлене на відвернення (призупинення) небезпечних геологічних процесів, з метою запобігання руйнування берега, втрати цінних лікувальних та земельних ресурсів курорту. Берегозахист забезпечують дві підпірні стіни, які повторюють контур берегової лінії.

- Стосовно берегоукріплення, всі роботи проводяться відповідно до проекту. Всі договори, що проходять через Департамент капітального будівництва, є у системі Prozzoro, з ними може ознайомитись кожен охочий. Ми маємо всі дозволи, договори, експертизи. Політичні заяви нам сьогодні не потрібні. І те, що берегоукріплення проводиться з якимись порушеннями – це вигадки. Стосовно будівництва басейнів, необхідно скорегувати існуючі проекти будівництва. Ця робота буде здійснена. Ці питання будуть вирішені та дотримані всі вимоги та формальності. Наразі необхідно прискорити процес отримання коштів з Києва та збільшити фінансування з обласного бюджету, - наголосив, підбиваючи підсумки, Віктор Скобліков.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу

За матеріалами СБУ заочно засуджено так званого отамана «Мелітопольської козачої дружини»

Режим дня, правильне харчування, сон та щеплення: як підготувати дитину до навчання в школі