Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль передав шість «швидких» обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

10 травня 2019 - 10:54

На Майдані Героїв у м. Запоріжжя голова облдержадміністрації Костянтин Бриль урочисто вручив спеціалізовані автомобілі швидкої медичної допомоги, які передані КУ «Територіальне медичне об’єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ЗОР.

За словами Костянтина Бриля,  з метою підвищення доступності надання екстреної медичної допомоги населенню Запорізької області за кошти обласного бюджету в поточному році було придбано шість нових спеціалізованих автомобілів екстреної медичної допомоги.

- За три роки в Запорізькій області було придбано близько 40 нових «швидких» різної комплектації. Зокрема, реанімобілі - для обласної лікарні та дитячої обласної лікарні. Орієнтовна вартість одного автомобіля, що були закуплені в поточному році, становить 2 мільйони 300 тисяч гривень. Вони схожі за комплектацією з тими, що були придбані в 2018 і більше пристосовані для сільської місцевості. За останні три роки ми досягли чималих результатів. Зокрема, ввели в експлуатацію єдину диспетчерську для всієї області. Це дало реальний результат в обробці та прийнятті рішень щодо надання невідкладної медичної допомоги нашим громадянам, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У свою чергу директор КУ «Територіальне медичне об’єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ЗОР Костянтин Малашенко нагадав, що цей заклад системи охорони здоров’я забезпечує на території Запорізької області організацію та надання екстреної медичної допомоги пацієнтам і постраждалим, які перебувають у невідкладних станах, у повсякденних умовах, в особливий період та під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Установа була створена 1.04.2013 рішенням Запорізької обласної ради №3 «Про створення комунальної установи «Територіальне медичне об’єднання «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Запорізької обласної ради».

Діяльність КУ «ТМО «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» ЗОР здійснюється відповідно до Закону України «Про екстрену медичну допомогу», Постанови КМУ №1116 «Про затвердження Типового положення про центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» та Статуту.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Бігова Україна»: спортивний захід об’єднав 300 прихильників бігу та скандинавської ходьби

В Запоріжжі вшанували полеглих Захисників і Захисниць України

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 918-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 29.08.2024

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.08.2024

Впродовж доби окупанти 252 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області.

Дві жінки 83 та 86 років й 61-річний чоловік загинули, ще три жінки 19, 30, 56 років та 59-річний чоловік отримали поранення внаслідок російської атаки безпілотниками по Запоріжжю.

Економічний патріотизм: Мінекономіки України презентувало українським виробникам програму «Національний кешбек»

Робота громадського транспорту 29 серпня 2024 року

Обласна влада реагує на звернення громадян: гаряча лінія з заступником голови Запорізької ОДА Олександром Щербаковим

Простір для дітей з особливими освітніми потребами: у дитячому садку № 144 розпочалось очне навчання

Економія електроенергії – потреба часу